Overnight oats

01. maj 2018 morgenmad, RAW 0
Overnight oats

Jeg har altid elsket havregryn og spiste det ofte til morgenmad da jeg var lille. På et tidspunkt begyndte min mave dog at reagere på det og synes det var lidt for hård kost fra morgenstunden, så jeg gik væk fra det igen. Men overnight oats er perfekte. For det første et de super lette at lave, og du bestemmer helt selv smag osv, og så kan du toppe med lige præcis det du har allermest lyst til. Og så sker der et eller andet i processen om natten, så de ikke er lige så hårde for maven 😉

 

Blueberry oats:

2 dl finhvalsede havregryn

100 g vilde blåbær (frosne er helt ok, så lad dem blot tø op)

6 dadler

2 dl kokosmælk eller mandelmælk

1 knsp himalayasalt

 

topping:

1 banan

en lille håndfuld nødder (jeg brugte pecan)

lidt sesamfrø

et par dadler

 

Fremgangsmåde:

Kom blåbær, dadler, salt og mælk i en blender og blend til du har en smoothie Hæld havregryn i et glas eller bøtte og hæld smoothien over og rør godt rundt. Sæt på køl natten over. Næste morgen hælder du det blot i en skål og kommer det ovenpå du lyster 🙂

 

Sesamfrø:

sesamfrø

En god kilde til kalcium og styrker centralnervesystemet

 

Dadler

dadler

Indeholder kalium, kalcium, magnesium, jern og vigtige aminosyrer De er gode for hjertet og til at regulere kolesterol

 

Æble/kanel oats:

Overnight oats

Ingredienser:

2 dl havregryn

2 store æbler

2 tsk ahornsirup (eller andet sødemiddel)

1 tsk kanel

1 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)

 

Topping:

1/2 æble

1/2 dl tørrede abrikostern

1/2 dl mandler

 

Fremgangsmåde:

Kom 1 1/2 æble i en blender sammen med  kanel, sirup og vand og blend til du har en æblegrøn. Hæld det over dine havregryn, rør godt og sæt på køl til dagen efter, helst i glas eller lukket beholder.

Næste dag hælder du det i en skål og pynter med det valgte topping