Hindbær chiabudding

05. maj 2018 morgenmad, RAW 0
Hindbær chiabudding

Hvis man laver det ordentit, er chiabudding VIRKELIG lækkert 🙂 Gør man ikke, bliver det en slimet fornøjelseHeldigvis er det ikke så svært, og har man fået tilsat for lidt væske, så kan man heldigvis hurtigt redde den. Man kan ligesom med smoothiebowls og overnight oats variere i det uendelige, og derved mærke efter hvad det lige præcis er kroppen mangler og efterspørger 😉

 

1 person 

Ingredienser:

1/2 dl chiafrø

3 dl hindbær (gerne frosne)

3 dl kokos/mandelmælk

1 spsk ahornsirup eller kokossukker

evt lidt vaniljepulver/stang

 

Topping:

Jeg har brugt hindbær, banan, kokosflager, hampefrø, græskarkerner, pecannødder og chokolade  (se mere om dem nedenfor)

 

Fremgangsmåde:

Kom hindbær (de må gerne være tøet lidt op, men ikk et krav), kokos/mandelmælk og sirup (og evt vanilje – hvis du bruger stang, så skrab kornene ud) i en blender og blend til d har en helt flydende smoothie. Hæl chiafrø og hindbærsmoothie i en beholder eller glas (der skal kunne komme låg på eller evt husholdningsfilm) og bland godt rundt. Sæt på køl minimum et par timer, men ideelt laver du den aftenen før, hvis det er til morgenmad, eller om morgenen hvis det er til dessert 🙂

Top det med lige præcis de ting du har allermest lyst til og nyd kod 🙂

 

Pecannødder:

pecannødder

Pekannødder er sande små vitaminbomber med mere end 19 forskellige vitaminer og mineraler. Forskere har påvist, at pekannødder kan medvirke til at bekæmpe det dårlige kolesterol i blodet, fremmer det gode kolesterol og generelt kan højne sundheden i blodårerne. I pekannødder finder man også en særligt høj koncentration af E-vitamin, som styrker huden og holder cellemembranerne sunde ved at beskytte mod frie radikaler.” – https://www.alt.dk/sundhed/det-gor-9-forskellige-nodder-for-din-sundhed

 

Hindbær: 

hindbær

Hindbær er fuld af antioxidanter og rig på vitamin C, A, E, K, and B-compleks. Deruder indeholder de bl.a. mineralerne jern og calcium.

 

Hampefrø

sesamfrø

Proteinrig og med gode fedtsyrer
Velbekomme

Please follow and like us: