Mousakka

28. marts 2017 Aftensmad 0
Mousakka

Ingredienser:

1 aubergine

ca 700 g karotfler

2 store bøftomater

1 rød peber

1 løg

1 fed hvidløg

ost

buillon

1 tsk tahin

2 spsk olivenolie

1 spsk ahornsirup

200 g fast tofu

Bechamelsauce:

3 dl plantemælk

1 spsk hvid miso

2 spsk gærflager

1/2 tsk muskatnød

salt

maizena til jævning

Kom mælk, miso, gærflager og muskatnød op i en gryde og varm op. Smag til med salt og jævn med maizena når det næsten koger.

Fremgangsmåde:

Skær auberginen i skiver og læg dem på en bageplade, bland tahin og olivenolie og pensl aubergine skiverne. Bag dem i ovnen i ca 15 min ved 200 grader sammen med den hele peber (den skal måske have lidt længere, den skal være blød). Lav tomatsauce imens. Hak løg, hvidløg og tomater groft og kom dem i en gryde. Kog til det hele er mørt. Tilsæt den røde peber der også er skåret i mindre stykker. Tilsæt buillon og ahornsirup. Blend i en blender eller med stavblender. Smulder tofu i. Skær kartoflerne i tunde skiver. Læg halvdelen af aubergineskiverne i et fad og kom halvdelen af tomatsaucen over. Læg kartoffelskiver på og kom halvdelen af bechamelsaucen på. Læg igen aubergineskiver, så resten af tomatsaucen, kartoffelskiver og slut af med resten af bechamelsaucen og riv ost på toppen. Bages ved 200 grader i 1 time.

Please follow and like us: