Burger med rødbedebøf og coleslaw

28. marts 2017 Aftensmad 0
Burger med rødbedebøf og coleslaw

Denne bolle er købt, men man kan sagtens lave dem selv og du kan se opskriften på mine Glutenfri burgerboller her på siden. I denne burger har jeg lavet en rødbedebøf og her er opskriften:

Rødbedebøffer: 

ca 8 stk

2 store rå rødbeder

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk kapers

1/2 tsk buillon (masse eller terning)

ca 3 dl havregryn (finhvalsede)

list salt og peber

(lidt chili hvis man vil have dem stærke)

Fremgangsmåde: 

Skræl og riv rødbederne og kom dem i en skål. Hak løg og hvidløg fint og kom i skålen. Kog lidt vand og opløs buillonen heri og kom op i skålen sammen med fint hakkede kapers, salt og peber. Bland rundt og tilsæt havregrynene 1 dl af gangen. Hvor meget der skal bruges afhænger af hvor meget saft der er i rødbederne. Massen skal kunne hænge sammen når man forsøger at forme en kugle af det.
Form bøfferne enten ved at presse ca 1 1/2 – 2 spsk fulde rødbede masse ned i en rund form eller form en kugle i hånden du så presser flad- Husk den skal være rimelig fast. Sæt dem i fryseren i 20 min.

Sæt en stegepande på middel varme og kom olie på panden. Steg bøfferne ca 8 minutter på hver side. Vend dem kun 1 gang så de ikke falder fra hinanden.

Coleslaw:
2 store gulerødder

1/4 lille spidskål

3 spsk Veg. mayo

3spsk Oatly fraiche eller alpro neautral

1 spsk ahornsirup

1-2 tsk hvid balsamico

salt og peber

Riv gulerødder groft og snit kål fint og kom i en skål. Bland Mayo, cremefraiche, hvid balsamico og ahornsirup og smag til med salt og peber. Bland det sammen med gulerødder og kål og sæt det på køl indtil det skal spises

Opskriften på Lækon kan du finde her: http://www.veganer.nu/opskrift/laekon-strimler-pande/

Please follow and like us: