Aubergine spread / eggplant spread

Aubergine spread / eggplant spread

Jeg elsker auberginer og det er en af de ting der har i umami smag, som man normalt ellers kun forbinder med kød.

 

Auberginer kan bruges til virkelig mange ting, så hvis du endnu ikke er blevet då gode venner med denne finurlige lilla grøntsag, så fortvivl ej 😉 det vil jeg nemlig forsøge at rode bod på.

 

Denne spread en fantastisk som pålæg, i sandwiches, som pesto på din pasta eller fyld i din ravioli og så er den virkelig let at lave.

Ingredienser:

1/2 Aubergine –1/2 eggplant

1/2 lille zucchini – 1/2 small zucchini

1/2 dl solsikkekerner (eller flere for en tykkere konsistens) – 3 tbsp sunflowerseeds

1/2dl solsikkeolie – 3 tbsp sunfloweroil

1/2 lille rødløg (valgfrit) – 1/2 small red onion (optional) 

1 rød peber (jeg brugte den lange snackpeber) – 1 red pepper (not chili)

1 spsk frisk oregano – 1 tbsp fresh oregano

1 spsk frisk timian – 1 tbsp fresh thyme

1/2 tsk salt – 1/2 tsk salt

Evt 1/3 tsk røget paprika – 1/3 tsp smoked paprica if you like

 

Fremgangsmåde:

Kom peberen i ovnen så du kan fjerne skindet.

Put the red pepper in the oven so you can remove the skin.

Skræl zucchini og skær den og aubergine (og løg) i mindre stykker og svits på panden i lidt olie. De skal være møre.

Peel the zucchini and cut into smaller pieces along with the eggplant and onion. Fry in a saucepan in a bit of Oil til they are softened.

 

Fjern skrællen fra peberfrugter når den er godt sort og færdig. Skrab kernerne ud og skær enden af.

Remove the skin and seeds from the red pepper.

Kom alle ingredienserne i en  blender og blend til du har en helt cremet masse.

Put all of the ingredients in a blender end blend untill smooth.

Ønsker du spreaden mere fast kan du tilsætte flere solsikkekerner eller evt cashewnødder.

If you prefere a thicker texture, add more sunflowerseeds or cashewnuts.

Brug den i sandwiches

Use in sandwiches

Eller som pesto på din pasta

Or as pesto on your  pasta

 

Følger du AW så bytter du blot olien ud