Glutenfri flutes med gurkemeje og soltørrede tomater

09. juli 2018 Bagværk 0
Glutenfri flutes med gurkemeje og soltørrede tomater

2 flutes

Ingredienser:

4 dl plantemælk

4 spsk vegansk smør eller olie (jeg bruger naturlig smørbart)

4 spsk HUSK (den grønne) eller loppefrøskaller

2 spsk tamari/ 1 1/2 tsk salt

1 pakke gær

1 dl solsikkekerner

6 spsk kartoffelmel

3 dl havremel

1 1/2 – 2 dl rismel

6 soltørrede tomater

1 1/2 spsk gurkemeje

En håndfuld frisk oregano

 

Fremgangsmåde:

Lun mælk og plantesmør i en gryde – husk det ikke må blive for varmt. Er det blevet for varmt, så hæld det i en skål og vent lidt til det er lunkent. Tilsæt gær og rør til det er opløst. Skær de soltørrede tomate i mindre stykker og hak oregano. Kom HUSK/loppefrøskaller, gurkemeje, solsikkefrø, tomater og oregano i, rør lidt og vent 5 minutter til det gelerer. Tilsæt kartoffelmel og tamari/salt og derefter havremel. Rør godt rundt. Rismel tilsættes lidt af gangen, så der ikke kommer for meget i. Dejen skal være blød, men ikke super klistret. Du skal kunne håndtere den uden at få dejfingre. Kom lidt olie i skålen og på dine fingre.

Form dem til to lige store brød, de hæver så lav de ikke for tykke. Sæt dem ind i en kold ovn og tænd på 200 grader. Bag til de er gyldne og du kan banke på dem hvor de lyder hult. Tiden afhænger af hvor hurtig din ovn er til at varme op, men når den er varm skal de have omkring 10-15 minutter. Lad dem køle lidt af inden du skærer dem.

 

Brug dem til sandwich, som tilbehør til grillmaden eller til en lækker salat.

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: