Monkey bread

16. juli 2018 Bagværk 0
Monkey bread

Hvis du ikke er stødt på denne lækre dag før, så gør dig selv en tjeneste og prøv at lave det. Det er det ultimative kanelbrød.

 

Min version er lidt anderledes end de andre du kan finde på nettet som er badet i karamel. Ikke at det er en dårlig ting, men hvis du gerne vil undgå al det raffinerede sukker, så prøv denne version i stedet.

 

Da aner og bananer er to ting der i min verden høre sammen (og fordi jeg overhovedet ikke tjekkede hvad linket bread bestod af inden min hjerne gik i creator mode ??) så er der bananer i min version.

 

1 stort brød

Ingredienser:

Dej:

2 modne bananer

4 dl plantemælk

4 spsk vegansk smør

4 spsk loppefrøskaller

1 pakke gær

6 spsk kartoffelmel

1/2 tsk salt

1 tsk æblecidereddike

1 1/2 dl havremel

3 dl rismel

2 dl boghvedemel

Lidt  olie

 

Karamel:

150 g dadler

1 dl vand

2 spsk vegansk smør (eller kokosolie)

2 spsk kolossukker

2 tsk ægte kanel

 

Fremgangsmåde:

Lun mælk i en gryde. Kom smør heri og hæld det i en skål. Vær sikker på det ikke er for varmt  (du skal skulle kunne holde en finger i uden at brænde dig) og kom gær heri. Rør til det er oplæst og tilsæt loppefrøskaller. Rør rundt og lad det gelere imens du moser bananerne. Bland det i gærmassem og tilsæt salt, æblecidereddike og kartoffelmel. Sørg for at røregodt rundt. Tilsæt havremel og boghvedemel og til sidst rismel. Kom lidt olie i kanten af skålen og på dine hænder og ælt dejen lidt. Lad dejen stå mens du laver karamel.

 

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du har en helt cremet masse.

Smør en rugbrødsform (eller hvilken form du nu vælger) med olie i bund og langs kanterne.

Form små kugler af dejen og sæt ned i formen med karamel imellem. Når bunden er helt dækket smører du karamel ovenpå og gentager processen med dejlige og karamel imellem.

Monkeybread

Lad det hæve i 10 minutter og sæt det ind i en kold ovn og skru op for 200 grader og varmluft. Når der er fået 20 minutter slukker du for varmluft og bager videre i ca 20 minutter.

Monkeybread

 

Tag det ud og lad det køle af inden du tager det ud af formen.

Du kan evt lave ekstra karamel ved at blende dadler og vand og hælde over brødet.

Skær i skiver og server evt med smør på.

 

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: