Cremet cashew smøreost med dild

Cremet cashew smøreost med dild

Denne smøreost er simpelthen så let at lave at det er til at dø af grin over. Men den er sindsygt lækker og cremet og hvis du er en af dem der savner smøreost, men ikke helt er fan af dem der er lavet på soya (og Oatly’s er ikke super let at få fat i herhjemme :-() så er det her noget for dig. Den eneste lidt “specielle” ingrediens er mælkesyrebakterier, men de fås let i kapselform eller i helsekosten som probiotica 🙂 Hvis du ikke er fan af dild undlader du det bare. Du kan også komme soltørrede tomater i, eller hvidløg.

Til en portion (ca 1 1/2 dl)

Ingredienser:

2 dl cashewnødder

1 spsk citron

lidt himmalaya salt

2 kapsler mælkesyrebakterier (eller 1/3 tsk probiotica)

Et bundt dild

 

Fremgangsmåde:

Læg cashewnødderne i blød i koldt vand i 2 timer. Hæld vandet fra og kom alle ingredienserne på nær mælkesyrebakterier  i en kraftig blender og blend til du har en helt cremet masse. Skrab siderne ned et par gange så der ikke sidder nogle klumper på kanterne. Hæl det i en beholder og rør pulveret i – bruger du kapsler åbner du dem blot. Rør godt rundt. Hak dild og rør i. sæt låg på beholderen og lad den stå ved stuetemperatur i 16 timer. Opbevares herefter på køl. Spis dem evt sammen med disse lækre rosmarin kiks

 

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: