Donuts

16. august 2018 Bagværk 0
Donuts

Okay okay ikke det sundeste at give sig i kast med i know, MEN man kan bage dem i ovnen og slippe for al olie ræset og så er det kun glasuren der er lidt tvivlsom 😉 Men de bliver selvfølgelig blødere og mere autentiske, hvis du vælger at stege dem i olie og så er der jo også det med smagen der så rammer lidt mere plet.

 

Ca 10 stk 

Ingredienser:

25 g gær

2 dl plantemælk

2 spsk plantesmør

2 spsk fiber husk

50 g sukker

3 dl havremel

3 spsk kartoffelmel

3 spsk rismel

 

1/2 l Smagsneutral olie til stegning

 

Glasur:

Chokolade

Flormelis

Farve (jeg brugte røsbedesaft)

 

Fremgangsmåde:

Varm mælken en smule op i en gryde og hæld den i en skål. Tilsæt smør og læs det smelte. Mærk at det ikke er for varmt inden du tilsætter gær. Rør godt rundt så det opløses helt. Tilsæt HUSK og lad det stå i 5 minutter så det generer. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen rismel og rør godt rundt. Tilsæt rismel og rør igen.

Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til ca 1 cm tyk. Stik donuts ud i den ønskede størrelse med en udstikker eller et glas. Prik et hul ud i midten- ikke for stort (på billedet er det lidt for stort)

Lad dem hæve til de er næsten dobbelt så høje. Bager du dem i ovn, tænder du på 200 grader og sætter dem ind og bager i 10-15 min.

Vil du lige dem i olie, kommer du olien i en gryde og varmer op, skru ned til middelvarme og læg et par donuts i.VÆR FORSIGTIG!! BRUG evt en huske til at lægge dem i. Vend dem efter et par minutter og hold øje med de ikke bliver for mørke for hurtigt. Tag dem op med en huske og lad dem ligge på et stykke køkkenrulle så det overskydende olie suges af.

Drys evt med flormelis.

Eller bland glasur. Vil du have chokoladeovertræk, smelter du blot chokolade og dypper den ene side af donuten i. Vil du have farvet glasur blander du flormelis og den saft/juice du ønsker farven skal være. Rødbede, gulerod eller spinat er rigtig gode. Blåbær farver også rigtig godt

 

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: