Brownie cheesecake

17. oktober 2018 Kager 0
Brownie cheesecake

Jeg har tumlet med tanken om en bagt cheesecake et stykke tid, bar for at ryste prosen lidt og prøve nogle andre konsistenser 😉 Det blev til denne brownie cheesecake og det er faktisk ikke en dårlig kombi hvis jeg selv skal sige det. At den så heller ikke er vanvittig usund, da den er lavet uden raffineret hvidt sukker, det gør den jo bare endnu bedre 🙂

 

brownie cheesecake

8 personer:

Ingredienser:

Brownie:

130 g mørk chokolade

2 dl havremælk

1/2 dl kokosolie

1 1/2 dl kokossukker

0,5 dl kakaopulver

3 1/2 dl rismel

1 tsk bagepulver

2 spsk knuste hørfrø + 3 spsk vand

1 1/2 dl havremel

150 g valnødder, hvis du ønsker nødder i

Cheesecake: 

1 pakke silketofu

1 dl cashewnødder

1/2 dl ahornsirup

2 spsk kartoffelmel

2 spsk citronsaft

1/2 tisk citronskal

150 g dadler

1/2 dl havremælk

Karamel:

150 g dadler

1/2-1 dl vand

 

Fremgagsmåde: 

Tænd ovnen på 180 grader.

Start med at lave brownie. Smelt chokoladen over vandbad. Varm kokosolien op så den smelter. Bland knuste hørfrø og vand til et hørfrøæg. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt først smeltet kokosolie, dernæst havremælk, så smeltet chokolade og til slut hørfrøæg. Rør godt rundt, så alt er blandet godt og grundigt. Ønsker du nødder i, hakker du valnødderne groft og blander i. Hæld dejen i en springform Ø25 cm med bagepapir i bunden og hæld dejen heri. Bag bunden i 10 minutter mens du laver cheesecake delen og karamellen.

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du har en helt cremet masse uden klumper eller nøddestykker. Hæld det over i en skål og kom dadler og 1/2 dl vand i blenderen (Du behøver ikke gøre den ren imellem ;-)) og blend, tilsæt vand som nødvendigt til du har en tyk karamel. Tag brownien ud af ovnen og hæld cheesecake massen over. Kom karamel klatter på og kør en tandstik eller spyd igennem dem for at få dem fordelt lidt og lave et pænt møsnter 🙂 Du bruger ikke al karamellen. Du kan også vælge at komme det hele på toppen efter den er bagt og gøre den ekstra lækker, så lader du være med at komme klatter på inden den bages færdig. Bag den færdig i 30 minutter. Lad den køle af inden du tager den ud af springformen.

glutenfri brownie cheesecake

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: