Veganske skumfiduser

01. november 2018 Slik 0
Veganske skumfiduser

Min største søn har flere gange stået med store hundeøjne, når det har handlet om at grille skumfiduser i fx en tegnefilm han har set, og vi har da også haft købt nogle (jo man kan godt købe dem veganske, bare ikke i almindelige butikker) men det har været så nogle små nogle, i små poser, der hurtigt er forsvundet. Så jeg har længe villet forsøge at lave dem selv, men har sgu bare ikke lige fået gjort det. Men NU mine damer og herrer er de her, og de er rigtig lækre, bløde og cremede, smelter i varm kakao (lige årstiden ikke ;-))

og kan grilles og kommes i smores (skumfidus sandwich) eller i kager, eller hvad du ellers normalt ville bruge almindelige skumfiduser til. De kan ikke holde super længe, da de bliver lidt klistrede, så spis dem inden en uges tid. Og så kan de godt være svære at lave og få rigtig luftige hvis du ikke har en røremaskine, eller en elpisker der kan komme godt op i hastighed.

 

50-80 styks afhængig af størrelse

Ingredienser:

120 ml vand plus 60 ml vand

2 tsk agarpulver

200 g almindelig sukker
100 g glukose sirup
120 ml  aquafaba (kikærtevand)
1/2 tsk guargummi/xanthangummi
2 tsk vaniljesukker
Til pulveret der drysses på (dusting):
80 g flormelis
100g majsstivelse
Fremgangsmåde:
Start med at komme 60 ml vand, sukker og glukosesirup i en gryde og varm op – lad det koge i 6 minutter (det må ikke blive brunt, men skal tykne). Imens det koger, kommer du aquafaba i en skål/røreskål og pisker det stift (brug glas eller metalskål og sørg for det er HELT rent). Når det er pisket stift, tilsætter du xanthangummi/guargummi og vaniljesukker og pisker igen.
Hæld langsomt og forsigtigt den varme sukkersirup i mens du pisker – det skal stadig være luftigt og ikke falde sammen. Når du har tilsat det hele, pisker du videre i 2 minutter.
Imens blander du agarpulver og de 120 ml vand og varmer det op så agarpulveret aktiveres. Når det koger, kommer du det op i skålen til skumfidusmassen og pisker det med.
Si flormelis og majsstivelse sammen og drys et godt lag (gennem en si) i bunden af enten en rugbrødsform eller en firkantet form 15×15 cm – så får du nogle store lækre skumfiduser 🙂 du kan også putte dem i et større fad og lave nogle lidt mindre, du kan selv vurdere hvad mængden passer til.
Skrab massen ud af skålen, ned i beholderen og glat det ud – det gøres lettest ved at komme lidt vand på dine fingre, da massen er MEGET klistret 😉 Kom pulver på toppen og lad massen sætte sig 2 timer ved stuetemperatur.
Kør en kniv langs kanten og vip skumfidusen ud.
Skær den ud i ønskede størrelser og sørg for alle flader dækkes med flormelis ‘dusting’.
Opbevar dem i en lufttæt beholder og kom godt med dusting i, så de ikke klistre sammen – det kan du med fordel gøre løbende (der er rigeligt dusting) så længe der er nogen tilbage.
Go fornøjelse 🙂
Please follow and like us: