Hasselnødde cheesecake

01. november 2018 Kager, RAW 0
Hasselnødde cheesecake

Hvis du elsker hasselnødder, er vild med kage men knap så glad for raffineret sukker, så er denne kage noget for dig 🙂 Og så behøver du ikke engang tænde ovnen, for den skal blot en tur i fryseren og så er den klar til at du kan smovse.

 

6 personer

Ingredienser:

Bund:

1 dl mandler

1 dl havregryn

6 dadler

1 spsk kokosolie

1 dl poppet quinoa (kan erstattes med flere nødder/havregryn)

 

Fyld:

125 g dadler

100 g hasselnødder

2 dl fast kokosmælk

1 dl tynd kokosmælk

3 spsk kakaopulver

* (evt 100 g mørk chokolade)

 

Andet:

40 g mørk chokolade til pynt

 

Fremgangsmåde:

Start med bunden. Smelt kokosolien. Kom alle ingredienser undtagen poppet quinoa (hvis du bruger dem er den jo ikke 100% raw ;-)) i en blender og blend til du har en dejmasse – nødderne skal ikke blendes helt ud, så har din blender en puls funktion er det at foretrække. Kom massen i en springform (Ø 15-20 cm) og sæt den på køl mens du laver fyldet.

Kom alle ingredienserne undtagen kakaopulver i en blender (hvis du laver chokoladeversionen, skal du smelte chokoladen først, og vente med at tilsætte den, til du har blendet resten af ingredienserne til en cremet masse! og så hælder du blot den hele over bunden) og blend til du har en helt cremet masse. Tag 1/3 af cremen fra og bland kakaopulveret heri. Tag bunden ud af kæleskabet og hæld den lyse masse over. Brug en ske til at lægge klatter af chokolademassen rundt på toppen. Tag en tandstik, et grillspyd eller en tynd ske, og kør rundt i klatterne, så du laver et fint mønster.

Sæt den i fryseren i 2 timer, så den har sat sig helt, inden du kører en kniv langs kanten og fjerner formen.

Hvis du vil pynte med chokolade dryp kant, så smelter du blot de 40 g chokolade over et vandbad, kommer det i et lille cornet (se hvordan det laves ved at trykke på det – det behøver ikke være så stort som det hun viser i videoen) og klipper et lille hul og tryker chokolade ud, mens du kører cornette rundt langs kanten – når du skal have lange dryp, holder du blot cornette stille på samme sted lidt længere tid. Sæt den på køl 10 min så chokoladen stivner.

* Hvis du vil lave en chokoladeversion 😉

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: