Vegansk æg og æggesalt

28. marts 2017 Frokost 0
Vegansk æg og æggesalt

8 halve æg og 1 dl æggesalat   

Hvide:

1 dl plantemælk (havre eller neutral soya)

1/2 dl madfløde
1/4 tsk kala namak (sort salt)

1 knsp salt

knap 1/2 tsk agar pulver

 

Blomme:

65 g fast tofu

1/4 tsk gurkemeje

1/2 tsk kala namak

1 tsk kokosoli

3/4 tsk dijon sennep

1 tsk veg mayo

 

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne til æggehviden undtagen fløde i en gryde og varm op – bring det lige akurrat i kog og tilsæt fløden. varm op i 30 sekunder, men lad det ikke koge. Hæld væsken i forme (hvis de skal ligne æg skal du helst have nogle med runde fordybninger) og sæt på køl 1/2 time. Imens kommer du alle ingredienserne til blommen i en beholder/skål og blender med en stavblender.

Tag formen ud af køleskabet og lav runde fordybninger i den nu stivnede masse. du kan bruge en melon ske eller en teske. Kom tofu massen i hullerne og sæt på køl 15-20 minutter. Hak den del du tog ud af hviderne groft og bland med det resterende tofu masse og evt lidt vegansk mayo og smag til med peber og så har du æggesalt ?
For english version go here

 

Please follow and like us: