Verdens bedste glutenfri veganske chokoladekage

01. december 2018 Kager 0
Verdens bedste glutenfri veganske chokoladekage

Jeg lover meget ikke, MEN jeg synes faktisk virkelig virkelig at denne her chokoladekage er helt fantastisk. Den er SUPER nem at lave, den er uden raffineret sukker OG den er lækker, blød og svampet og ikke tør som sukkerfri glutenfri kager godt nogle gange kan være. Det er vores go-to kage når der er fødselsdag, der kommer gæster, eller når den ældste skal have kage med i skole. SÅ den skal du selvfølgelig have opskriften på 🙂

 

10 personer

Ingredienser:

200 g dadler

1 dl kokossukker

1 tsk bagepulver

1 tsk naton

1 tsk æblecidereddike

1 tsk vaniljeessens

5 1/2 dl vand

1/2 dl kakaopulver

3 1/2 dl rismel

2 spsk kokosfibermel

1 knsp salt

 

Top: (her kan du gøre lige hvad du vil!)

50 g mørk chokolade

2 dl kokosmælk eller soyafløde piskbar

evt hakkede nødder, kokosmel eller frysetørret frugt

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Kom alle ingredienser undtagen rismel i en blender og blend til du har en helt cremet lind mase uden klumper. Hæld det i en skål og kom rismel i – rør godt rundt så der ikke er nogen mel lommer.

Kom et stykke bagepapir i bunden af enten en springorm Ø20 cm eller en firkantet form 20×15 cm, glat toppen ud og bag kagen i 22 minutter.

vegansk glutenfri chokoladekage

Lad den køle af. Lav toppen ved at hakke chokolade og komme i en skål sammen med fløde eller kokosmælk, smelt det over et vandbad og sæt det på køl til det er blevet næsten helt fast. Pisk det i 1 minut med en elpisker og smør det på den kolde kage. Pynt som du har lyst til 🙂 Simpel as that!

 

Vegansk glutenfri kage

Velbekomme

Please follow and like us: