Tofusteg

28. marts 2017 Aftensmad, Jul 0
Tofusteg

6 personer

Steg:

200 g fast tofu

2 små løg

3 fed hvidløg

2 laurbærblade

1/2 tsk stødte nelliker

2 tsk buillon (pulver/masse)

1 stængel bladselleri

1 glas champignoner (drænet vægt 170 g)

1 1/2 dl valnøddekerner

10 blade frisk salvie

3 spsk kikærtemel

1 1/2 dl havregryn

 

“Svær”:

3 ark rispapir

1 tsk røget paprika

2 spsk soya

4 spsk olie

1 1/2 dl gærflager

3 spsk vand

1/2 tsk fint salt

 

Fremgangsmåde:

Hak det ene løg fint. Hak salviebladene fint. Svits på panden. Imens kommer du det andet løg, hvidløg, tofu, bladselleri, halvdelen af champignonerne, laurbærblade, stødt nellike og buillon i en blender – blend til en ensartet masse. Kom i en skål. Hak den anden halvdel af champignonerne fint, hak valnødder fint og tilsæt begge dele til “dejen” sammen med de svitsede løg. Tilsæt havremel og rør rundt. Tilsæt kikærtemel lidt af gangen. Massen må ikke blive for fast da stegen så bliver tør. Form den i et fad og bag 30 minutter ved 200 grader (dette kan gøres i god tid, evt dagen inden). Imens laver du risapiret. Klip det i strimler. I en skål blander du alle de øvrige ingredienser og rører til gærflagerne er opløst. Opblød hver enkelt strimmel rispapir i vand (du skal kun bruge halvdelen på stegen), dyp dem i marinaden og læg dem henover stegen, på samme måde som med et farsbrød. Den anden halvdel lægger du på en bageplade med bagepair, så du har “sprøde svær” (dette er samme måde som man laver lækon på, hvis du har prøvet det). Stegen bages igen ved 200 grader i 30 minutter, lækonstrimlerne skal have lidt kortere – hold øje med dem, så de ikke bræder på.

Velbekomme ?

 

Please follow and like us: