Veganske grøntsags linsedeller

09. januar 2019 Aftensmad, AW, Frokost, Madpakke 0
Veganske grøntsags linsedeller

De her deller så dagens lys fordi jeg går all in på at bremse madspild. Det er VIRKELIG sjældent jeg smider madrester ud, kaver ofte ekstra så vi har rester til dagen efter eller frokost/madpakke, og er der en lille rest ris, linser, sauce eller andet tilbage, forsøger jeg at finde måder at bruge dem på i nye retter 🙂 Her havde jeg både ris og linser til overs fra dagen før, og det blev til disse lækre grøntsagsdeller.

De kan varieres i det uendelige og ønsker du dem spicy kan du blot tilsætte frisk eller tørret chili, og du kan bruge lige de urter du har mest lyst til. Frisk rosmarin eller salvie vil også være virkelig lækkert.

veganske frikadeller

14 stk

Ingredienser:

150 g svampe

50 g bladselleri

100 g gulerod

100 g kogte grønne linser (elle sorte)

1 lille løg eller 3 forårsløg

2 fed hvidløg

200 g kogte ris

100 g ærter

2 tsk tørret timian

1 tsk salt

1/2 dl vand

2 tsk fiberhusk

1 dl hasselnødder

2 spsk hørfrø

1 dl havregryn

1 spsk kartoffelmel

 

Fremgangsmåde:

Skær gulerod i små tern og kog kort. Imens skærer du svampe, selleri, løg og hvidløg i mindre stykker og svitser på panden. Kom det i en blender sammen med vand. Kom massen i en skål og tilsæt fiberhusk, salt og timian. Kom nødder og hørfrø i en kaffekværn og mal til mel – har du ikke noget det. kan du blende dem sammen med svampe/løgmassen.

Tilsæt linser, ris, kogte gulerødder og ærter og bland godt rundt. Tilsæt til sidst havregryn og kartoffelmel og form til små bøffer eller flade frikadeller på ca Ø5 cm og 1 1/2 cm høje. Steges enten på panden i olie ved middel varme i 8-10 min på hver side, eller bages i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter.

 

 

Server med kartofler, ris, brug dem i sandwich/pita, eller i en lækker salat – de er også gode på madpakken 🙂

 

Please follow and like us: