Glutenfri bagels / glutenfree bagels

Glutenfri bagels / glutenfree bagels

English after the danish recipe

 

Jeg syntes bagels er FANTASTISKE! Det er jo ikke bare en bolle med et hul i, og jo det hul driller sgu nogle gange go fyldet vælter ud af, MEN jeg er stadig mega fan af dem og har savnet dem siden jeg begyndte at spise glutenfri for efterhånden en del år siden. Jeg har forsøgt et par gange før, men de blev ikke lige helt som jeg ønskede, men det kan jeg lige love for de gjorde denne gang 🙂

Så derfor skal du da lige have denne opskrift med på vejen, hvis du ligesom mig savner en god bagel 🙂

Glutenfri bagel

9 stk (mellemstørrelse)

Ingredienser:

3,5 dl vand

50 gær

2 spsk sukker (jeg brugte kokossukker)

1/2 dl olivenolie

75 g kartoffelmel

2 spsk fiberhusk

200 g rismel

100 g havremel

1 tsk salt

 

Andet:

1,5 l vand til kogning

Lidt aquafaba (Kikærtevand) til pensling

 

Frø efter ønske – jeg brugte sesamfrø og nigella*

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader (ikke varmluft). Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt fiberhusk og olie og rør lidt og vent på det gelerer. Herfra brugte jeg en røremaskine, da dejen bliver lidt sej, men jeg tænker dejkroge på en elpisker også kan bruges og ellers må du ælte dejen på borden ved håndkraft 😉 Tilsæt salt, havremel og kartoffelmel og rør godt – tilsæt til sidst rismel. Dejen skal være håndterbar, men ikke virke tør. Den skal ikke æltes længe, men du skal være sikker på al melet er fordelt og dejen er ensartet.

Form 9 boller (ca 85-87 g dej i hver), ælt dem så der ikke er nogle revner, mas dem let og lav et hul i midten med din finger. Udvid hullet til det er ca 3,5 cm og din bagel måler 8-9 cm i diameter. Læg dem på den bageplade de skal bages på og lad dem hæve 15 min.

 

Bring vandet i kog i en 4 liters gryde imens (den skal bare ikke være for stor, vandet skal kunne dække når du koger dine bagels). Kog dem så 2 af gangen i 30 sekunder på hver side (vend dem forsigtigt!).

Glutenfri veganske bagels

Læg dem på bradepanden og fortsæt til alle er kogt.

Pensle dem med aquafaba og drys de ønskede frø eller kerner over.

 

Glutenfree vegan bagel

Bages midt i ovenen i ca 20 min, men hold øje med dem de sidste par minutter – de skal lyde hule når du banker på bunden, så er de færdige.

 

Glutenfree bagels

Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden du skærer dem.

 

*Du kan også komme soltørrede tomater i dejen og komme revet ost på toppen af bollen, men så vent med osten til de sidste 10 minutter så den ikke bliver brændt.

 

Velbekomme 🙂

 

 

GLUTENFREE BAGELS – ENGLISH

 

Ingredients: 

3,5 dl water

50 g yeast

2 tbsp sugar (I used coconut sugar)

1/2 dl oliveoil

75 g potatoflour

2 tbsp fine psyllium husks

200 g riceflour

100g oatflour

1 tsp salt

 

Other:

1,5 liter water for boiling them

seeds to your liking (I used sesame an nigella)

aquafaba (chickpea brine) for brushing

 

Procedure:

Turn on the oven at 220 C.

Combine water, yeast and sugar i a bowl. Add oil at spyllium husks and let it rest for 5 minutes. I used a mashine to knit the dough, but if you dont have one, you can do it on the table. Add salt, oatflour and potatoeflour and mix it well. Add riceflour and knit untill you have a smooth unifórm dough that is still just a little bit sticky.

Make 9 buns, (85-87 g a piece) and make shure there are no cracks in them. Make a hole ind the center using your finger and expand it til it’s 3,5 cm and the bagel is 8-9 cm in diameter. Put the bagels on the oven trey. And let the rise for 15 minutes while you bring the water to a boil in a pot that is not to wide.

The bagels should easily be covered with water.

Boil them 2 at at time for 30 sekonds on each side

Glutenfri veganske bagels

Transfer the to the baking trey. Brush with aquafaba and sprinke with your seeds of choice.

Glutenfree vegan bagel

Bake them for aout 20 minutes until they have a nice golden brown colur, but keep an eye on them the last few minutes.

Let them cool a bit before cutting them.

Glutenfree bagels

 

Enjoy 🙂

Please follow and like us: