Lækre veganske glutenfri romkugler

14. februar 2019 Kager, Slik 0
Lækre veganske glutenfri romkugler

Romkugler er bare en super fed ting lige at kunne diske op med, og helt ærligt, hvem kan ikke lide romkugler :-p

Men de traditionelle er jo desværre ikke veganske og heller ikke glutenfri, og der har også været historier om knap så spændende fund i dem fra bageren.?

Så er det bare federe at lave sine egne og vide præcis hvad der er i 😉

Du kan lave en nem version, eller en lidt mere tidskrævende, alt efter om du vil lave dem som normalt af “gammel” kage – men hånden på hjertet, så har jeg sgu aldrig gammel kage. Den bliver spist når den bliver bagt og jeg gider ikke stå og bage en kage for at smadre den med det samme, det er sgu for dumt. Så jeg har lavet en version der bare skal blendes, på køl og så trilles. Så kan os med små børn og minimum af tid ligesom også være med.?

Så kan du jo frit vælge hvad du vil trille dem i og så er der også lige en lille ekstra detalje 😉 Du kan nemlig vælge at dyppe de trillede romkugler i smeltet chokolade inden du triller dem i fx kokos, så er der lige en lille ekstra lækker surprice når du bider i dem.?

 

10 store eller 20 små

Ingredienser:

200 g dadler

4 dl havregryn

1/2 dl kokossukker

50 g mandler

1/2 dl kakaopulver (eller mere for en kraftig chokoladesmag)

2 spsk hindbærmarmelade (eller hvad du har)

1 tsk vaniljesukker

3 spsk rom eller lidt mindre romessens

1 dl vand

 

Andet:

Kokosmel, hakkede nødder, chokoladekrymmel

Evt mørk chokolade til at dyppe kuglerne i

 

 

Fremgangsmåde:

Blend dadler, syltetøj, vand og rom/romessens til en helt cremet masse. Tilsæt havregryn, kokossukker, kakao og vaniljesukker og blend igen til du har en dejagtig masse uden klumper. Kom det i en skål. Mal mandler til mel i en kaffekværn og bland i – rør godt så det hele er fordelt. Sæt på køl i 30 min og tril herefter til kugler. Hvis du vil have chokoladeovertræk på inden du triller dem i krymmel, så smelt chokoladen over et vandbad. Det er lettest at få en pæn finish hvis kuglerne har været 10-15 min i fryseren inden de dyppes i chokoladen. Brug en gaffel og læg dem direkte over i krymlet. Lad dem sætte sig på køl 30 min inden du serverer dem. Vil du ikke have chokolade på, kommer du dem blot i krymlet efter du har trillet dem.

 

Hvis du vil lave dem af kage, bruger du min glutenfri chokoladekage og smuldrer kagen og blander marmelade, rom og blendede mandler i 🙂

 

Velbekomme

 

 

Please follow and like us: