Vegansk glutenfri cheesecake med pistacie og solbær

21. februar 2019 Kager 0
Vegansk glutenfri cheesecake med pistacie og solbær

Okay okay du fik mig, der er sgu ikke ret meget kage over det her, men det skulle der altså have været. Mine unger besluttede sig blot for at hive hovedet af hinanden, lige da jeg skulle have bunden ud af formen, hvilket resulterede i, tja well kiksecrumble all over. Og da jeg allerede havde kommet klistret pistacie marcipan masse på, kunne jeg ikke rigtig gøre det om, så det blev til portionsanretninger i stedet. MEN jeg skal nok få lavet den som kage, men det her fungerer faktisk også rigtig fint 🙂

Vegansk cheesecake

8 personer

Ingredienser:

Bund:

100 g veganske kiks

2 spsk kokosolie

 

Pistacie marcipan: 

30 g pistaciekerner

25 g mandler

2 spsk flormelis

1 spsk hørfrøslim/aquafaba*

 

Cheesecake fyld:

3 dl youghurt neutral (jeg brugte Alpro)

50 g flormelis

2 tsk vaniljesukker

1 1/2 tsk agar pulver

1 Alpro piskbar soyafløde

 

Andet:

1 dl solbærmarmelade + 1 spsk til pynt (gerne hele bær)

1-2 kiks til pynt

et par pistaciekerner

 

*Hørfrøslim laves ved at komme 2 spsk hørfrø og 5 dl vand i en gryde, koge indtil væsken tykner en smule og så si frøene fra. Aquafaba er væsken fra dåse kikærter, og smid endelig ikke resten ud, for du kan lave både flødeboller, kys, pavlova, mayo, gratin, chokolademousse og meget mere!

 

Fremgangsmåde:

Blend kiksene kort i en blender/foodprocessor. Smelt kokosolien og bland med kikse krummerne. Kom det i bunden af en Ø15 cm springform eller 8 glas. Sæt dem på køl, gerne i fryseren i 15 min, så de er faste nok til at komme resten ovenpå på.

Kom pistacienødder og mandler i en kaffekværn og blend til du har tyk nøddesmør. Det kræver måske du stopper nogle gange og rører rundt i det hele. Kom det i en skål og tilsæt flormelis og aquafaba/hørfrøslim og bland til du har en lidt tynd marcipanmasse. Fordel massen over bunden og sæt på køl igen.

Lav cheesecakefyldet. Kom yoghurt, flormelis og vaniljesukker i en gryde og varm op. Når massen er blevet lidt lun tilsætter du agar pulver under omrøring (så det ikke klumper). Varm op under omrøring og tag det af varmen inden det koger – det skal blot over 80 grader. Lad det stå mens du pisker “flødeskummet” helt stift. Når yoghurtmassen ikke længere er brændvarm, hælder du den i flødeskummet og blander det hele forsigtigt. Hæld halvdelen over bunden. Fordel solbærmarmelade rundt omkring i små klatter og køre en tandstik igennem. Hæld resten af cheesecake fyldet over og sæt på køl minimum 30 min. Den skal have sat sig før du fjerner kanten på springformen, og husk at køre en kniv forsigtigt langs kanten inden du åbner og fjerner den. Pynt kagen med lidt solbær fra marmeladen, lidt pistacienødder og kiks brækket i mindre stykker.

Vegansk dessert

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: