Glutenfri vegansk jule tærte

04. december 2019 Aftensmad, AW, Frokost, Jul 0
Glutenfri vegansk jule tærte

Jeg ELSKER jul og jeg ELSKER tærte, så de to måtte forenes 🙂

Denne tærte er nem at lave og kan faktisk spises med fingrene (et plus i min verden med tre små krudtugler med gang i måsen).

Den er fyldt med smag, og så kan du faktisk bruge bund og “æggefri masse” som base og blot variere fyldet som du lyster 😉

 

vegansk glutenfri tærte

 

Du skal sætte en times tid af til at lave den, men det er inkl bagetid.

 

Bund:

1 1/2 dl vand

2 spsk kokosolie

1 tsk salt

2 spsk lys tahin

2 spsk fintmalede loppefrø

150 g boghvedemel

 

Æggefri masse:

1 dl cashewnødder

1 1/2 dl vand

4 fed hvidløg

1 spsk kartoffelmel

 

Fyld:

1 stort rødløg

300 g svampe (jo mere smag jo bedre, men champignoner er også helt ok)

150 g grønkål

10 g frisk ingefær

2 stjerneanis

1 tsk salt

1 spsk kokosolie

1 spsk frisk rosmarin

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave bunden.

Smelt kokosolie. Kom vand, tahin, salt, loppefrø og smeltet olie i en skål og rør godt rundt. Tilsæt mel og ælt godt med en grydeske og evt hænderne til sidst hvis det er svært. Dejen er stadig en smule klistret.

Tændt ovnen på 200 grader – imens den varmer op laver du fyldet klar.

Hak svampe og rødløg fint og riv ingefær på den lille strimmel side på rivejernet. Skær grønkål i tynde skriver. Kom 1 spsk kokosolie på en pande og varm den op. Hak rosmarin fint. Kom alle ingredienserne på panden og svits dem i ca 5-7 minutter, indtil løgene er bløde og svampene har afgivet væsken. Fjern stjerneanis og sluk for panden.

Kom alle ingredienserne til æggemassen i en blender og blend ved højeste hastighed, indtil du har en helt tyk flydende flødeagtig væske uden klumper.

Rul dejen ud så den er ca 33 cm i diameter og meget tynd. Kom bagepapir i bunden af en springform med 20 cm diameter og smør siderne med kokosolie. Løft forsigtigt den udrullede dej og læg oveni springformen, så den lige ligger ud over kanten hele vejen rundt. Kom fyldet i og hæld æggefrimassen over. Luke dejen ned ovenpå (der er hul i midten som du kan se på billedet) og bag den i 30 minutter.

Please follow and like us: