Chocolade cheesecake vegansk og glutenfri

08. december 2019 AW, Kager 0
Chocolade cheesecake vegansk og glutenfri

Jeg er pjattet med chokolade. Men det skal være RIGTIG chokolade – jo mørkere jo bedre 🙂

Jeg faldt i andre sammenhænge over ceremoniel cacao og har været hooked siden jeg smagte det første gang. Det er den vildeste hjerteåbnende oplevelse at drikke det, og med et lille kærlig puf fra min cacao pusher, begyndte jeg at eksperimentere med, om man kunne bruge det i andre sammenhæng, og DET kan man 😉

Har du det ikke, eller er du ikke helt så hooked på den bitre masse som jeg er, så brug bare den chokolade du normalt køber og kan lide 🙂

 

Opskriften er ganske simpel og det tager ikke lang tid at lave.

Og ud over du kan glæde dig til den syndige fyldige chokoladesmag, så kan du faktisk spise kagen med ganske god samvittighed, da den  ikke indeholder sukker, eller en masse mættet fedt.

Og fordi den er så intens, er man fuldt ud tilfredsstillet efter et lille stykke, så den kan faktisk holde længe 🙂

 

chokolade cheesecake glutenfri og vegansk

 

8 personer

Bund:

1 dl mandler

1 dl havregryn

6 bløde dadler

1/3 tsk vaniljepulver

2 spsk kokosolie

 

Fyld:

75 g ren rå ceremoniel cacao (eller det du lige har)

10 g dadler

1 dåse kokosmælk

1/2 tsk vaniljepulver

 

Chokoladedryp:

1 spsk kokosolie

1 spsk ahornsirup

8 g ren rå ceremoniel cacao (eller det du lige har)

 

Fremgangsmåde:

Start med bunden.

Kom alle ingredienserne i en blender/foodprocessor og blend ved lav hastighed/puls indtil du har en dejagtig masse. Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform/bageform Ø15 cm og hæld indholdet fra blenderen heri. Mas det ned og sæt på køl.

Hak cacaoen/chokoladen fint. Kom det i en højhastigheds blender sammen med alle de øvrige ingredienser og blend ved højeste hastighed til du har en helt cremet masse. Har du ikke en powerfuld blender, så smelt cacoen over vandbad først, blend alle de andre ingredienser og tilsæt så den smeltede cacao.

Sæt en form eller et stykke plastik kagefolie rundt om bunden og hæld fyldet over bunden og lad det stå på køl til det har sat sig helt.

Lav chokoladedryp ved at hakke cacao og komme i en lille skål sammen med kokosolie og smelt det over vandbad. Tilsæt til sidst sirup og pynt den kolde kage (jern form/folie først og lad det dryppe ned af kanterne).

 

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: