Kartoffelvafler

18. februar 2020 AW, Frokost, Madpakke, morgenmad 0
Kartoffelvafler

Jeg eksperimenterer med kornfri diæt i øjeblikket – ikke bare glutenfri, som stort set alle mine opskrifter jo er, men mad helt fri for korn.

Og jo man kan selvfølgelig godt bare leve af frugt, smoothies, nicecream, salater, supper og kartofler, MEN jeg kan nu godt lide lidt variation 😉

 

Disse vafler kan du både spise til morgenmad, eller du kan bruge dem til din frokost i stedet for brød, fx som en sandwich med en masser lækker salat, avocado, spirer osv indeni.

 

2-3 stk

Ingredienser:

2 mellemstore bagekartofler

et stykke squash (ca 7 cm af en almindelig størrelse squash)

2 spsk kartoffelmel

1 spsk kokosfibermel

1/2 tsk salt

evt krydderurter hvis de er til frokost

 

Fremgangsmåde: 

Det er super simpelt.

Tænd for dit vaffeljern.

Skræl kartoflerne og riv den ene på den grove side af rivejernet og den anden på den fine. Riv squash på den grove, bland det hele og kom alle de øvrige ingredienser i. Lad det stå et par minutter. Tag en stor håndfuld og klem væsken ud og kom det på vaffeljernet. Du behøver ikke smøre det med olie, men kan gøre det hvis du vil have dem af nemmere når de er bagt. Fordel det godt i formen og pres det ned, inden du lukker. De skal have et godt stykke tid, så selv hvis du har en timer på, der normalt lyser når vaflerne er færdig, skal de have længere. Jeg giver dem ca 12 minutter, og fordi jeg ikke bruger olie, banker jeg vaffeljernet let ned i bordet ovenpå et viskestykke og bruger en kniv til lige at løsne kanten. Jeg syntes ofte underdelen slipper lettest, og vaflen så er kølet en smule, er den let at pile af toppen.

Gentag processen til du har brugt hele “vaffelmassen”  og så er det ellers bare at slippe fantasien løs i forhold til fyld/topping 🙂

Please follow and like us: