Kartoffel porre suppe

22. april 2020 Aftensmad, AW 0
Kartoffel porre suppe

Dette er bare en klassiker og en vinder i min bog.

Jeg elsker kartofler og jeg elsker porrer. Jeg laver ofte denne suppe, hvor den blendes og så tilføres lidt stegte porrer, men  fordi jeg gerne ville lave en version der ikke krævede blender, måtte jeg lige i køkkenet og teste denne af. Og den er super lækker med tekstur fra både kartofler og porrer, men den bliver stadig ikke som en klar suppe med fyld, da kartoflerne moses let og frigiver stivelse, der jævner suppen. Den er også nem at lave som bålmad, så den er super alsidig.

 

kartoffel porre suppe

 

2-3 personer

500 g kartofler

1 stor porre

5 dl vand

1-2 tsk salt

urter efter smag

2 dl kokosmælk

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker/tynde skiver. Rens porren og skær dem i skiver. Hak urter. Kom det hele i en gryde sammen med resten af ingredienserne og lad det koge ca 30 minutter til det hele er mørt. Brug et piskeris eller en kartoffelmos moser til at bryde det hele i mindre stykker. Stop når det har rette tekstur og tilsæt kokosmælk og rør rundt. Kokosmælk må ikke koge, så suppen er færdig når det er kommet i. Smag evt til med salt.

Please follow and like us: