Risotto

22. april 2020 Uncategorized 0
Risotto

Jeg elsker risotto, for der er endeløse muligheder i forhold til hvad du putter i. Min yndlings er svampe og i slutsommeren og efteråret er perfekt til svampejagt.

Og så elsker jeg at springe over hvor gærret er lavest, så det der med at købe dyre risotto ris, har jeg fundet ud af slet ikke er nødvendigt. Du kan bruge grødris 😉 BUM! så sparede du lige en masse penge.

 

risotto

3 personer:

500 g blandede svampe (det er godt hvis nogle af dem er kraftige i smagen)

2 løg

400 g grødris

3 tsk salt

1 håndfuld urter

1,5 dl vand

4 dl kokosmælk/vegansk madfløde

 

Fremgangsmåde:

Hak løg fint og skær svampe i mindre stykker. Svits det hele kort på panden, evt i en smule olie, så løgene bliver klare og svampene afgiver evt væske. Kom risene på og giv dem et par minutter. Tilsæt vand 3 dl af gangen og lad det koge næsten ind, inden du tilsætter det næste. Når al vand er tilsat og risene er kogt møre, tilsætter du kokosmælk/fløde  og tag panden af varmen. Lad det stå i 5 minutter så det bliver lækker cremet.

 

Server sammen med en lækker frisk salat med sprød kål, søde æbler og hvad du ellers har lyst til.

Please follow and like us: