Nem vegansk dahl

28. april 2020 Aftensmad, AW 0
Nem vegansk dahl

Jeg elsker indisk mad og jeg er vild med Dahl i alle afskygninger.

Denne udgave har jeg sneget en masse grøntsager med ned i, så ud over at være god hvis der lige ligger lidt grøntsags rester der trænger til at blive brugt, så er den også super til børn, der måske ikke liiige syntes det er super fedt med de grøntsager, eller kun har et par favoritter de spiser, men rynker på næsen af resten.

 

ca 5 personer:

4 almindelige kartofler

2 mellem gulerødder

2 mellem løg

1/4 lille hokkaido

2 fed hvidløg

1 dåse tomater eller 6 friske

1 dl linser (grønne eller røde) *

1 tsk kanel

2 tsk gram masala

2 tsk salt

1 spsk kokossukker

evt 1 dl kokosmælk

 

Andet:

Ris

Evt et bundt frisk koriander.

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og riv dem, gulerødder og hokkaido på et rivejern på den grove side. Hak løg og hvidløg fint. Kom det hele i en gryde, sammen med linser og tilsæt vand så det dækker. Tilsæt tomater (bruger du friske, skal du skære dem i mindre stykker først), salt, sukker og krydderier. Bring det i kog og kog i ca 25 minutter, så linser er møre og grøntsagerne er kogt ud.Kog ris imens.

Smag til og kom evt flere krydderier i. Tag gryden af varmen og tilsæt kokosmælk hvis du ønsker det.
Server med en god håndfuld frisk koriander på toppen.

Hvis dine børn stadig er skeptiske overfor grøntsagerne, så tager du blot lidt af saucen i en beholder sammen med en smule mere kokosmælk og blender til en helt jævn sauce.

*Kan du ikke tåle linser kan du undlade dem og komme lidt mindre vand i. Du får stadig en lækker tyk sauce pga grøntsagerne og stivelsen fra kartoflerne der jævner saucen.

 

Velbekomme 🙂

 

Please follow and like us: