Fyldte mint chokolader

01. april 2017 Jul, Slik 0
Fyldte mint chokolader

Mintfyld

1 1/4 spsk agar agar pulver

1/2 dl vand

1 tsk vanilleekstrakt

1,6 dl sukker

35 ml vand

1,3 dl sirup

1/2 tsk guargummi eller Xantangummi

10 dråber pebermyntedråber

flormelis

 

Fremgangsmåde:

(Dette er også en opskrift på skumfiduser, men der skal man have en kækkenmaskine der kan piske hurtigere end en håndmikser)

Bland de 3 øverste ingredienser og lad stå mens du forbereder sukkermassen. Bland sirup, sukker og vand i en gryde. Bring det i kog ved svag-middel varme under låg, uden at røre. Lad det koge uden at røre indtil det tykner. Test det ved at komme en dråbe i koldt vand. Den skal forme en lille kugle og ikke bare flyde ud på bunden. Pas på det ikke får for meget eller brænder på. Kom agar mix i en skål og begynd at piske med en håndmikser. Kom sukker/sirup massen i i en tynd stråle og pisk samtidig. Tilsæt guargummi og pisk i 10-12 minutter, til det ændrer farve og tykner. Kom det i en beholder, hvor der er bagepapir i bunden og dækket med flormelis, hvis du ikke har chokoladen klar.

 

Chokolade:

Du kan snyde og købe chokolade du bare smelter, men vil du lave den selv er opskriften her.

1 dl hakket kakaosmør

3 spsk kakaopulver

3 spsk ahornsirup

 

Fremgangsmåde:

Smelt alle ingredienserne i en skål over et vandbad. Find chokolade form frem og kom en smule i hver hul. Vip formen så der kommer chokolade på alle siderne. Sæt på køl til det størkner. Kom lidt mint fyld i hver hul og top af med chokolade. Sæt på køl og vent til de er gennemkolde.

 

Please follow and like us: