Mint nicecream

29. marts 2017 Uncategorized 0
Mint nicecream

6 ispinde eller 600 ml is

 

Is:
2 modne bananer

1 stor avocado (eller 1 1/2 lille)

1 dåse kokosmælk (det faste/tykke)

en håndfuld mynteblade

2-3 spsk agavesirup/lys sirup

2-4 dråber pebermynteolie (hvis du ønsker en kraftigere mint smag)
70 g mørk chokolade

Chokoladeovertræk:

100 g mørk chokolade

 

Chokoladesauce:

40 g mørk chokolade

1 /2 dl kokosmælk (det tynde) eller plantefløde

 

Blend alle ingredienserne til isen undtagen chokolade. Hæld det i en beholder. Hak chokoladen i medium grove stykker og bland sammen med is massen. Hæls massen i isforme eller sæt den på køl i minimum 4 timer. Har du ikke lavet ispinde, tager du blot isen ud ca 20 min før du skal bruge den og smelter ingredienserne til chokoladesaucen. Har du lavet ispinde og vil du gerne have den overtrykket med chokolade, så smelt chokoladen over et vandbad og dyp isene heri. Du kan også komme hakkede nødder/krymmel eller karamel crunch på chokoladen inden den sætter sig. Hvis du skal dyppe isene i chokoladen, skal du hælde chokoladen i en høj smal beholder. Har du ikke sådan en, kan du holde isen ind over skålen med smeltet chokolade, og bruge et ske til at komme chokoladen på. Hold i pinden og før bunden nedad og hæld så helt oppe fra toppen (som jo er bunden he he) så chokoladen selv løber ned mod spidsen og drypper ned i skålen.

Please follow and like us: