Flødeboller

04. april 2017 Slik 0
Flødeboller

Kender du det når man har forsøgt sig med noget MASSER af gange og det bare ikke vil lykkes?? Sådan havde jeg det med flødeboller…. Jeg har nok prøvet 3-4 forskellige opskrifter flere gange og det er bare aldrig blevet godt. Idag stod der en dåse kikærter og kikkede på mig og aftensmaden stod på koldskål så jeg tænkte “Fuck det, NU skal det sgu være”. Jeg gad ikke lede efter endnu en opskrift som jeg garanteret ikke ville få til at lykkes, så jeg hoppede sgu bare ud i min egen version – og ved du hva? DET BLEV SKIDE GODT! 😀 Og det var faktisk ikke særlig svært og kringlet i modsætning til nogle af de andre opskrifter jeg har forsøgt mig med.

Så hvis det heller ikke er lykkes dig endnu at få kontrol over aquafaba djævlen, så giv det lige et sidste forsøg inden du kaster håndklædet i ringen ‘for good’ 😉

ca 20 stk

 

Guf:
1 dåse kikærter (vandet = aquafaba)

150 g flormelis

 

Bunde:

Du kan enten springe over hvor gærdet er lavest og købe en pakke kiks, jeg bruget disse (obs så kan de ikke holde så længe da kiksene bliver bløde)

Eller du kan lave marcipanbunde, ved at skære en halv rulle ud i 2-3 mm tykke skiver og bage dem ved 180 grader til de er let gyldne (ca 5-7 minutter). Psssttt hvis du er helt lost på det, så se Plantepushernes udførlige opskrift på marcipanbunde. 😉

Andet:

200 g mørk chokolade

Evt drys: kokosmel, frysetørrede jordbær, hakkede nødder eller sukkerdrys, eller hvad søren du har lyst til

Smag:

1 spsk instant kaffepulver

2 spsk frysetørret hindbær (kør det gennem en si så det bliver pulver)

2 spsk frysetørret jordbær

1-2 spsk lakridspulver

Evt friskejordbær (hvis du vil lave dem på billedet)

 

Fremgangsmåde:

So far so good. Du skal starte med at reducere væsken fra kikærterne, så du ender ud med ca halvdelen (der er gerne ca 1, 5 dl væske i en dåse og du skal ende med 0,75 dl). Når kikærtevandet er færdig med at reducere kommer du det i en ren skål (helst metal eller glas), har du en røremaskine er det KLART at foretrække! Begynd så at piske kikærte vandet til skum. Det kan tage alt fra 3-10 minutter. Det SKAL være helt tykt så du kan vende skålen på hovedet UDEN du ender med en stor gang splat på bordet. Når det er helt stift og der dannes toppe når du løfter piskeriset, kan du komme flormelis i. Så skal der bare piskes piskes piskes. Du skulle gerne kunne begynde at mærke at det tykner (selvfølgelig svært at mærke hvis du bruger røremaskine ;-)). Når det er virkelig fast og du kan se det ikke vil falde sammen når du sprøjter det på dine bunde, så tager du de frysetørrede jordbær og kommer i en finmasket si og masser dem med bagsiden af en ske så pulver drysser ned i din guf. Bland det forsigtigt rundt og så er du klar til at komme det i en sprøjtepose og komme det på bundene. Skær jordbær i kvarte (du kan også lade være, hvis du ikke gider have hele jordbær indeni, skummet smager af jordbær). Hak chokoladen og smelt over vandbad. Sprøjt en klat guf på halvdelen af bundene og sæt et kvart jordbær ovenpå (kun hvis du vil have jordbær i midten). Nu skal du sprøjte guf rundt om jordbærret, og her kan det virkelig anbefales, at sætte bunden på noget du kan holde på og dreje, som fx bunden til en springform, eller endnu bedre – et drejefad hvis du har et. Sprøjt skum hele vejen rundt og op langs kanten og fortsæt en smule over toppen af jordbærret. Jeg lavede mine ca 5 cm høje og skummet var så fast, at de ikke rigtig sank sammen, da der kom chokolade på. Hvis de bliver noget ujævne at se på, kan du køre en kniv langs kanten og rette dem lidt til, men hey øvelse gør mester 😉 Når du så har lavet den første halvdel kan du vurdere hvor meget af skummet du har brugt, og fortsætte med at komme på resten af bundene. Hvis du ikke ved hvad du skal bruge så mange flødeboller til, kan du også lave kys/marengs af noget af guffet – det gjorde jeg og det hold også formen i ovnen ;-).

Når du har kommet guf på alle bundene, sætter du dem i fryseren i 15 minutter, så overfladen tørrer lidt og bliver kold, så stivner chokolade hurtigere.

Så tager du en bund af gangen og sætter på en gaffel, mens du med en spiseske hælder chokolade over flødebollen. Sæt den på et fad eller en stor tallerken  MED BAGEPAPIR PÅ (HUSK det, jeg glemte det i første omgang og satte dem direkte på tallerkenen, hvilket resulterede i, at de sad uhjælpeligt fast, da jeg havde haft dem på køl) he he. Når du har overtrukket dem alle, kan du komme drys på, hvis du vil have det, og så er det ellers bare at give dem en tur på køl, så chokoladen kan stivne. Husk at opbevare dem på køl efterfølgene.

TIP:

Du kan også lave dem uden jordbær og uden smag, eller du kan lave dem med lakrids, hindbær, vanilje eller andet du kan finde i pulverform 😉

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: