Kødfrideller og kartoffelsalat

06. april 2017 Aftensmad 0
Kødfrideller og kartoffelsalat

En dejlig let sommerret, der ikke tager så lang tid at lave

 

Kødfrideller

ca 13 stk

 

Ingredienser:

1 dåse kidneybønner

200 g fast tofu

1/2 dl vand

1/2 tsk salt

3 tsk svampepulver

1 buillonterning

1 spsk tahin

1/2 tsk røget paprika

1/2 tsk sød paprika

2 små rødløg

2 fed hvidløg

1 spsk kartoffelmel

4 spsk kikærtemel

3 spsk champignon på glas
Evt hakket chili hvis du vil have dem spicy

 

Fremgangsmåde:

Skær løg og hvidløg i skiver og svits på panden. Imens kommer du 2/3 af bønnerne, vand, buillon, salt, tahin, paprika og svampepulver i en blender. Blend til du har en helt lind masse. Kom de svitsede løg og hvidløg i og blend kort igen (du kan også nøjes med at hakke dem, men jeg har to unger der synes løgklumper er det mest nederen at få i munden, så skal du lave en børnevenlig version, så blend dem med). Hæld det i en skål. Hak resten af bønnerne semi fint og kom i. Hak champignongerne semi fint og kom i. Smulder tofu i og rør rundt. Tilsæt kartoffelmel og kikærtemel og rør godt rundt. lav en lille smagsprøve først, så du kan vurdere om der skal lidt mere krydderi eller salt i. Steg ved middelvarme på en god pande med en smule olie på. Farsen er stadig ret klistret, så brug en spiseske dyppet i varmt vand, til at tage farsen med og lægge på panden. Hvis du er lige så doven som mig, eller ikke gider stå i en evighed og vende dem, kan du stege dem 5 min på hver side og smide dem i ovnen i 20 minutter til de er færdige 🙂


Kartoffelsalat

3 personer

Ingredienser
0,75 dl Alpro soya cuisin piskbar

1-2 tsk dijon sennep

1 tsk gurkemeje pulver

1/2 tsk salt

1-2 tsk mild karry

Evt 2 spsk Oatly fraiche (kan undlades)

Purløg eller persille

500 g små nye kartofler

Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne. Imens blander du dressing. Pisk soyafløden til skum og kom sennep, salt, karry og gurkemeje i. Start med 1 tsk af både sennep og karry, da der er stor forskel på styrke og du kan altid smage til bagefter.

Når kartoflerne er kølet lidt af blander du dem med dressingen og kommer frisk purløg eller persille på.

Please follow and like us: