Glutenfri jordbærtærte

04. maj 2017 Kager 0
Glutenfri jordbærtærte

Så kom solen ENDELIG lidt frem, temperaturen steg en smule og det lugtede lidt af sommer 🙂 Jeg fik sgu lyst til jordbærtærte og den skal du selvfølgelig ikke snydes for.

Den er til ca 8 personer

Ingredienser:

Mørdej:
100 g vegansk smør

100 g marcipan

100 g rismel

50 g havremel

50 g flormelis

1/2 tsk bagepulver

1 1/2 spsk HUSK

4 spsk vand

Chokoladelag:

100 g mørk chokolade

3 spsk kokoscreme *

Vaniljecreme:
2 dl havremælk

2 spsk majsstivelse

3 spsk flormelis

1 vaniljestang

1 1/2 dl Alpro piskbar soyafløde

1/2 tsk agar pulver

1 dl kokoscreme *

Gele:
1/2 dl rød eller klar saft

1/2 dl vand

1/2 tsk agarpulver

Andet:

400 g friske jordbær

kokoscreme er det faste fra kokosmælken, men da jeg altid bruger ânglamark 365, der ikke skiller, er hele dåsen en lækker tyk kokoscreme 😉

Fremgangsmåde:
Start med at lave mørdejen. Bland vand og HUSK og lad det gelere. Imens kommer du smør, bagepulver, flormelis og havremel i en  skål. Riv marcipanen og bland med rismel, så det ikke klumper sammen. Når Husk geleen er klar, kommer du det óp i skålen, tilsætter marcipan og rismel og blander det hele godt men hurtigt. Sæt det på køl i 1/2 time. Tænd ovnen på 200 grader.

Tag dejen ud og pres den ned i en tærteform – hvis du ikke bruger en silikoneform, så husk bagepapir i bunden af formen.

Bag bunden i ca 25 minutter til den er gylden og lad den køle af, mens du laver chokoladelaget.

Hak chokoladen groft og kom det i en skål sammen med kokoscremen. Smelt det over vandbad og fordel på bunden. Sæt den på køl, mens du laver cremen.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med flormelissen, så kornene skilles ad. Kom havremælk, majsstivelse, agar og vaniljesukker (den du lige har lavet) i en gryde og varm op under omrøring. Lad det koge 1 minut og tag det af varmen og hæld det i en skål. Pisk fløden til skum. Vend kokoscremen i den creme du lige har lavet. Hæld derefter det hele over i flødeskummet og vend. Fyld det i bunden og sæt på køl 1 time.

Imens cremen sætter sig, klargør du jordbærrene. Skyld dem og skær dem i skiver på langs. Du kan også blot skære stilken af og sætte hele jordbær ovenpå cremen. Når cremen har sat sig, kommer du bærrene på og laver geleen. Kom saft, vand og agar i en gryde og varm op – lad det koge et par minutter. Hæld det i en tynd stråle over jordbærrene og sæt kagen på køl 1/2 time.

Så er der serveret 🙂

Please follow and like us: