Veganske boller i karry

09. juni 2017 Aftensmad 0
Veganske boller i karry

Jeg ELSKEDE boller i karry som lille! Det var virkelig en yndlingsret, og min kæreste har det på samme måde. Så jeg måtte eksperimentere lidt og finde frem til en udgave, hvor bollerne ikke blev kedelige og tørre og jeg synes faktisk det lykkedes 🙂

Ingredienser:
ca 30 små
120 g fast tofu

1 glas champignoner

1 mellemstort løg

1 fed hvidløg

1 stængel bladselleri

1/2 buillonterning

3 dl havregryn

1/2 dl kikærtemel

2 spsk HUSK

1/2 tsk salt

Fremgangsmåde:

Blend tofu, champignoner, løg, hvidløg, bladselleri og buillon til en ensartet masse. Hæld det i en skål og tilsæt HUSK. Lad det stå 5 minutter inden du tilsætter salt og havregryn. Rør godt rundt og tilsæt til sidst kikærtemel og havregryn. Tril til kugler og bag ved 200 grader i 15 minutter. Damp dem til sidst i en dampindsats over en gryde (eller en stor si) i 10 minutter – dette forhindrer at de bliver tørre og sprøde udenpå, men i stedet bliver bløde og fugtige, men ikke smattede.

 

veganske boller i karry

Karrysauce:

Jeg har længe haft svært ved at få helt samme smag frem, som jeg husker fra da jeg var barn. Farven var sgu heller ikke lige i skabet, den var ikke lige så flot gul som da min mor lavede den. Men jeg fandt en måde, hvor både smag og udseende matchede det jeg huskede og så er den lækker cremet og kan faktisk også spises som suppe eller pastasauce ?

Tricket er at bruge grøntsager, cashewnødder, mild karry og kokosmælk. I virkeligheden kan indholdet af grøntsager variere alt efter hvad du har i køleskabet, men det der fungerer godt som base er kartofler, løg, gulerod og bladselleri. Jeg skal nok komme med en præcis angivelse inden længe, men det du gør, er blot at skære grøntsagerne i mindre stykker og koge dem i en gryde hvor vandet knap dækker, med buillon i vandet. Kom det hele i en blender når det er kogt mørt og tilsæt 1 dl cashewnødder, 1 tsk gurkemeje, ca 2 spsk karry (alt efter hvilken du bruger) og så blende. Tilsæt kokosmælk til du har den ønskede konsistens og smagtil med salt 🙂 Jeg plejer gerne at bruge 1 bagekartoffel eller 2 mellemstore kartofler, 2 gulerødder, 2 stængler bladselleri, 1 stort løg og så passer det meget godt med omkring 1 dåse kokosmælk.

Mine unger er vilde med denne karrysauce og kødbollerne går rent ind hos min kødspisende, boller i karry elskende kæreste 😉

 

 

Please follow and like us: