Bedre end leverpostej

12. juni 2017 Frokost 0
Bedre end leverpostej

Da jeg var gravid sidst, fik jeg pludselig lyst til leverpostej, hvilket var meget mystisk, eftersom det er rigtig mange år siden jeg har spist det og virkelig ikke kan fordrage lugten. Men min kæreste spiser det stadig (til min store ærgrelse, for damn den lugt!) og jeg vil sgu gerne finde et alternativ, ikke kun til ham, men også som noget ekstra jeg kan give ugerne med på madpakken, så det hele bliver humus, vegansk ost osv. Jeg har forsøgt flere gange, også med nogle af de opskrifter som andre var begejstrede for, men den har alligevel ikke helt været der. Og jeg kunne i hvert fald ikke snyde min leverpostejgumlende kæreste.
Men igår holdt vi fødselsdag for mindstemanden der blev 2 år, og vi havde hele familien på besøg. Ud over kage og boller, valgte vi at diske op med koldt bord – min kæreste mente det ville være nemt og i et svagt øjeblik errindrede jeg, hvor let det havde været før i tiden, når man bare købte noget brød og en masse forskelligt pålæg, smækkede det på bordet og så kunne alle ellers tage det de lystede. Så kom realitetstjekket jo så bar lige, da jeg skulle handle ind, for som veganer kan man jo ikke bare lige købe en masse forskelligt pålæg, slet ikke hvis man helst ikke gider det der isoleret soyaprotein og det er jeg ikke super glad for. Så de blev til 1 1/2 dags kokkereren i køkkenet, for at lave en masse forskellige lækkerier, som forhåbentlig også kunne falde i familiens (der ikke er veganere) smag.

Denne her leverpostej snød fandeme svigerfar. Vi snakker en mand der kun mener rigtig mad er sovs, kartofler og kød…. kød, kød kød og som da også udtalte: “veganer koldt bord… arhhh det kan man da ikke”. MEN DET KAN MAN! og det gjorde vi og det blev pisse godt. Mega hårdt og røv mange forberedelser, men det blev fandeme i orden og denne opskrift vandt rent ind. Kæresten kan lide den, svigerfar blev snydt og min søster spurgte “hvordan har du fået leverpostejen til at smage af leverpostej” he he. Se det vil eg gerne fortælle dig, så her får du min udgave af vegansk leverpostej.

Ingredeienser:

1 dåse limabønner/butterbeans

300 g champignoner

1 stort løg

1/4 tsk røget paprika

1/4 tsk stødt nellike

1/2 dl soya madfløde (tilsæt lidt mindre eller undlad, hvis du ikke vil bage den)

1 dl cashewnødder

1 tsk salt

1/4 tsk peber

1 tsk tørret timian

1 tsk soya/tamari

1/2 dl kikærtemel (kun hvis du vil bage den, ellers undlad)

 

Fremgangsmåde:

Skær løg og svampe i mindre stykker og svits dem på en pande. Kom dem i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser undtagen kikærtemel og blend det til en helt lind masse*. Tilsæt kikærtemel og blend igen. Kom det i en form (jeg havde bagepapir i bunden) og bag ved 200 grader i 40 minutter.

*Hvis du ikke gider bage den kan du blot undlade kikærtemel og tilsætte lidt mindre madfløde så den ikke er for lind.

 

vegansk postekj

Overfladen bliver let sprød, men indeni er den cremet og ja minder om konsistensen af leverpostej 🙂

 

Please follow and like us: