Lækker hurtig linse dahl

14. juli 2017 Aftensmad 0
Lækker hurtig linse dahl

Nogle gange har man bare ikke flere timer til at stå i køkkenet og kokkererer – slet ikke når man har små børn. Idag skulle jeg have noget fra hånden, så tilberedning af aftensmaden skulle klares på nul komma fem og jeg må sige at denne ret lever fuldt ud op til det. 30 min fra påbegyndelse til den stod på bordet klar til at servere 🙂 At det så samtidig er vanvittig lækker, super sund og nærende og ikke ligner en gang udskidt æblegrød er jo kun et plus ?

6 personer:

Dahl:

5 små kartofler

2 dl røde linser

1 mellemstort løg

3 fed hvidløg

1 spsk garam masal krydderi

1 tsk kanel

1/2 tsk gurkemeje

4 laurbærblade

1 tsk salt

1 buillonterning

1 dåse/karton hakkede tomater

1 dåse kokosmælk

6 dl vand

2 spsk kokossukker

 

Tilbehør:

Ris

evt persille

Naan brød (se min glutenfri version her)

 

Fremgangsmåde:

Kog ris som anvist på pakken. Tilsæt evt 1/4 tsk gurkemeje for den gule farve.

Tænd for gryden og kom en tsk olie i. Sæt vad over og koge i en elkeddel (lav lidt mere end 6 dl da noget fordamper). Hak løg og hvidløg og skær kartoflerne i mindre stykker. Jo mindre de er jo kortere kogetid. Smid løg, hvidløg, kartofler og linser op i den varme olie og rør rundt. Tilsæt garam masala, kanel, gurkemeje og laurbærblade. Svits i et par minutter og hæld vand over (6 dl). Sæt låg på, skru ned og lad simre i 10 minutter så katoflerne er møre. Tilsæt buillonterning, hakkede tomater og sukker og rør godt så buillonen opløses. Skru op igen. Når det koger tilsættes kokosmælk og der smages til med salt. Når saucen er varm igen, men inden den begynder at koge vildt, slukkes der for varmen og gryden tages af. Hak evt lidt persille og server med ris og evt brød.

Please follow and like us: