Glutenfri pizza

16. juli 2017 Aftensmad 0
Glutenfri pizza

Pizza er en fast del af menuen herhjemme, men der er langt fra den snaskede kalorier bomber man bringer hjem fra pizzamanden og til dem der står på bordet her ca en gang om ugen. Vi undgår jo gluten herhjemme, da både min og børnenes maver ikke reagerer super fantastisk på det, så selvom man kan gå ned på pizzariaet og bestille en vegetarpizza uden ost som veganer (hvis man ikke er heldig at bo i nærheden af et der har veganske udgaver på menuen), så er det ikke lige en mulighed for os. Desuden kan jeg godt lide at jeg helst selv kan bestemme hvad der er på og især HVOR MEGET! For når jeg spiser pizza er der tre gange mere fyld end der er bund ?

Her er en opskrift på bunden, som jeg synes er rimelig fool proved OG som både kan laves helt tynd og sprød eller lidt tykkere og blød.

1 bradepande (tykkere bund)

Ingredienser:

4 dl lunken vand

2 spsk loppefrøskaller

1 spsk kokossukker

1/2 pk gær

1/2 dl rismel

1/2 dl kartoffelmel

1 tsk salt

1 dl kikærtemel

4 dl havremel

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader. Kom vand, loppefrøskaller, gær og kokossukker i en skål og rør rundt og lad stå 5 min til det gelerer. Tilsæt salt, rismel, kartoffelmel og kikærtemel og rær rundt. Tilsæt havremel lidt af gangen og rør godt. Tag et stykke bagepapir der passer til størrelsen af bradepanden og kom lidt mel på. Læg dejen på og kom et nyt stykke ovenpå. Rul ud med en kagerulle. Kom evt mere mel på undervejs, hvis det ikke vil rulles ordentligt ud.* Læg bunden over på en bagplade og prik den med en gaffel. Forbag bunden i 7 minutter og hav fyldet klar. Kom det ønskede fyld på og bag færdig i 10 minutter.

 

*skal du have en helt tynd sprød bund (fx også hvidløgsbrød/pizza), bliver det bedst hvis du bruger en pizzasten eller en bradepande du sætter i ovenen først og varmer op til 220 grader og ruller dejen tyndt ud inden du overfører den til den varme pizzasten/bageplade.

Please follow and like us: