Moussaka

Virkelig en lækker, mættende, billig, nærende og rigtig comfortfood ret på sådan en lidt halvkold dag 🙂
4-6 personer
Ingredienser:
tomatsauce:
2 mellem rødløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 dl røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 buillonterning
1 spsk tørret timian
1 lille dåse tomatpuré/ 3 spsk
1 tsk salt
1/2 dl vand
1 spsk kokossukker
Bechamel:
5 dl ris eller havremælk
1 dl gærflager
1/2-1 tsk salt
1/2 tsk muskatpulver
1 1/2 spsk maizena majsstivelse
1/2 dl soya madlavningsfløde
Andet:
1 aubergine
3 bagekartofler eller 6 mellemstore kartofler
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 grader. Hak rødløg og hvidløg og svits i en tykbundet gryde. Riv gulerødder og tilsæt løgene sammen med buillon, vand og linser. Sæt låg på og lad koge i 12 minutter. Skær aubergine i skiver, ca 4 mm tykke og skræl kartofler og skær i tynde skiver som muligt. Når linserne er kogt møre, tilsætter du tomatpuré, hakkede tomater, sukker og salt og bringer det i kog igen.
Bechamel: Kom alle ingredienserne i en gryde og varm op til det næsten koger og det tykner.
Kom en smule sauce i bunden af et fad (mit var 30×30 cm) og dæk med aubergineskiverne. Kom 1/3 af bechamelsaucen på, så et lag kartofler, tomatsauce, 1/3 bechamel, kartofler, tomat, kartofler og det sidste bechamel på toppen.
Sæt fadet i ovnen og bag en time.
Lad den stå og hvile i 10 minutter og spis den alene eller server den med fx salat og flüte.
Velbekomme 🙂