Glutenfri brunsviger

29. juli 2017 Bagværk, Kager 0
Glutenfri brunsviger

Jeg tror ikke jeg har fået brunsviger i 10 år, men idag havde jeg lyst til det, så jeg gik i køkkenet og smøg ærmerne op og dette blev resultatet 🙂 Jeg lavede den i en sukkerfri udgave, men hvis du ønsker det ægte sukkernsnaks på toppen, vælger du bare den variation nederst i opskriften 😉

6-8  personer

Ingredienser:

Dej:

1/2 pk gær

2 spsk HUSK

2 spsk tapiocamel

250 g rismel

(1 spsk sukker)
60 g vegansk smør (Coop FRI eller NAturlig)

3 dl plantemælk

1/4 tsk salt

 

Fyld (sukkerfrit):

225 g dadler

3 spsk vegansk smør

4 1/2 spsk plantemælk

 

Fyld (med sukker):

5 spsk vegansk smør

4 spsk brun farin

en lille sjat plantemælk

 

Fremgangsmåde:

Udblød gær i 1 dl mælk. Bland HUSK i 1 dl mælk og varm den sidste dl mælk op sammen med smør i en gryde – det skal KUN være lunt. Når gæren er opløst og HUSKen geleret, så bland de to i en skål. Mærk på den opvarmede mælk, at den ikke er for varm og hæld over i skålen til det andet. Rør godt rundt, så der ikke er nogen klumper. Tilsæt tapioca, salt og evt sukker og bland godt. Tilsæt rismel og rør det hele godt rundt, brug efter røremaskine elle elpisker med dejkroge. Kom bagepapir i bunden af et fad (20×20 cm eller hvad der svarer til det) og pres dejen ud heri. Lad den høve i 20 min. Lav fyldet imens.

Laver du den sukkerfri version, kommer du alle tingene i blenderen og blender til du har en helt lind masse, laver du den almindelige version, blander du blot tingene i en skål og kommer kun lige nok mælk i til massen ikke er helt tyk og fast. Når kagen har hævet 20 min, fugter du fingrene eller kommer olie på og trykker en masse huller i delen, helt ned til bunden. Fordel massen ovenpå kagen (hvis du bruger den sukkerfri version, så gem 1/3 af fyldet). Tryk godt ned igen, så fyldet presses ned i dejen (som du kan se på biledet fik jeg ikke trykket det nok ned! Lad den hæve 20-30 minutter og tænd mens for ovnen på 200 grader. Bages i 35 minutter. Har du brugt sukkerfrit fyld, bager du den i 30, fordeler resten af fyldet på og bager de sidste 5 minutter. Lad den køle af og tag kagen op af formen.

 

Velbekomme 🙂

vegan

Fyld:

 

Please follow and like us: