Rutebilslagkage

31. juli 2017 Kager 0
Rutebilslagkage

Jeg modtog et ønske om, hvorvidt det var muligt at lave en vegansk rutebilslagkage, så det måtte jeg selvfølgelig se om kunne lade sig gøre 🙂 DET kunne det og NØJ hvor blev den lækker. Den blev bikset hurtigt sammen, da min mor og hendes mand ville komme på besøg til kaffe. Jeg havde faktisk allerede en kage i køleskabet, nemlig brunsviger, men man skal ALDRIG gå ned på kage 😉 Og min mor og hendes mand kan godt lide kage :-p Så min søn hjalp med at lave bunde og så biksede vi ellers denne kage sammen, og det blev der sat pris på!

 

vegansk lagkage

Du skal starte med at lave “rutebilerne” og dem kan du godt lave en dag eller to i forvejen. Det tager nemlig lidt tid, da det er en marengslignende mase vi er ude i, og en kræver tålmodighed. De bliver ikke hårde hele vejen igennem som rigtig rutebiler, men mere som en luftig sprød kakao marengs, hvilket fungerer godt til fyldet i denne kage 🙂

“Rutebiler”:

1 dl aquafaba

90 g sukker

1/5 tsk citronsyre/vinsyre

3 spsk maizena majsmel eller kartoffelmel

40 g mørk chokolade

1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 120 grader. Kog aquafabaen ind til 0,75 dl. Kom det i en skål og pisk det helt stift. Tilsæt citronsyre/vinsyre og pisk et par minutter. Tilsæt sukker lidt af gangen og pisk godt imellem, så sukkeret bliver opløst. Hak chokoladen og smelt halvdelen af den over et vandbad. Når det er smeltet kommer du den anden halvdel i og venter til det er smeltet. Si Maizena/kartoffelmel og bagepulver i og vend forsigtigt rundt. Tilsæt chokoladen og vend igen.

Kom massen i en sprøjtepose eller en frysepose med en stor stjernetyl og sprøjt ud på en bageplade. Husk afstand, da de flyder lidt ud.

Bag dem ved 120 grader i 1 1/2 time – de første 15 minutter på varmluft.

Kagebunde:

200 g vegansk smør

300 g rørsukker

200 g rismel

1 tsk Xanthan gummi

4 spsk majsstivelse

4 spsk kartoffelmel

1 vanillestang

2 tsk bagepulver

200 g soyayoghurt

 

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker. Kom youghurt i og pisk kort. Si de øvrige ingredienser i og vend forsigtigt i. Kom dejen i en form (Ø 20 cm) – HUSK bagepapir i bunden! Glat dejen ud i formen og bank den lidt ned i bordet. Bages ved 190 grader i ca 40 minutter – du skal kunne stikke en pind i uden der er noget dej der klistre fast. Lad bundene køle af.

 

Fyld:

1 Alpro piskbar soya fløde

1 tsk citrionsaft

2/3 af rutebilerne (dem du lavede)

1 spsk kakaopulver

 

Fremgangsmåde:

Kom rutebilerne i en pose og bank med en kagerulle så de bliver i små stykker. Det behøver ikke være fuldstændig pulveriseret. Pisk soyafløde til skum og tilsæt citron til slut så det bliver mere fast. Vend rutebil smulderet og kakao i og vend det rundt med en dejskraber (husk at si kakaopulveret i, da der kan være klumper i).

Del bunden i to og kom halvdelen af fyldet imellem de to bunde og den sidste halvdel ovenpå. Brug lidt af de resterende rutebiler til at pynte på toppen.

vegansk rutebilslagkage

Velbekomme

Please follow and like us: