Vaniljekage med jordbærmarmelade

10. september 2017 Kager 0
Vaniljekage med jordbærmarmelade

Vi skulle til høstfest i børnehaven og jeg meldte mig til at tage kage med. Jeg spurgte min søn hvad det skulle være for en kage og han udbrød begejstret “en jordbærkage!”… hmmm okay tænkte jeg, jeg står ikke og laver jordbærtærte, for jeg havde vitterlig ikke tid til noget som helst, så den skulle kunne laves rimelig hurtigt. En kage med noget mousse ville blive noget rod sådan et sted, så jeg kastede mig ud i et eksperiment, og det blev sgu ikke helt dårligt, og den smagte i hvert fald af jordbær 🙂 Du kan selvfølgelig springe over hvor gærdet er lavest og købe en marmelade, men det er virkelig simpelt at lave og der er altså meget mere smag i end dem man køber.

 

1 kage (25×25 cm)

Ingredienser:

Marmelade: 

300 g jordbær (gerne frost)

1 1/2 spsk vaniljesukker

3 spsk sukker (jeg brugte kokossukker)

1/2 tsk geleringspulver til marmelade (vær obs på noget af marmeladen tages fra INDEN du kommer det i)

 

Dej: 

20 g vegansk smør

250 g sukker

200 g rismel

1 tsk xantangummi

4 spsk majsstivelse

4 spsk kartoffelmel

1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

200 g soyayoghurt

 

Glasur:

2 dl cashewnødder

1 spsk kokosolie

1 spsk vaniljesukker

1 spsk ahorn/agave sirup

3 spsk kokoscreme (det tykke/faste eller den fra coop 365)

 

Pynt:

frysetørrede jordbær

evt vegansk hvid chokolade

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave marmeladen, da noget af det skal i kagen inden den bages. Kom alle ingredienserne til marmeladen UNDTAGEN geleringsmiddel. Varm det hele igennem og blend med en stavblender. Tak 0,75 dl fra til indeni kagen og kom geleringsmidel op i gryden til resten og rør rundt mens de kommer i kog. Lad det koge et minut og kom det i en skål og stil på køl.

Imens laver du dejen. 

Tænd ovnen på 200 grader. Bruger du en vaniljestang og ikke vaniljesukker, så start med at flække den og mase kornene ud med lidt af sukkeret. Kom det i en skål sammen med smør og sukker og pisk til det er blandet. Tilsæt yoghurt og pisk kort igen. kom de resterende ingredienser i og vend det sammen med en dejskraber til alt er blandet godt sammen. Kom det i en 25 X 25 cm (eller det der svarer til det) bageform eller fad – husk bagepapir i bunden!. Lav tre lange fordybninger i dejen og hæld de 0,75 dl marmelade uden geleringsmiddel heri. Tag en kniv og kør rund i dejen, så marmeladen bliver skubbet lidt rundt uden at blive helt blandet ind i kagen – så den bliver marmoreret. Bag den i ca  35 min. Tjek evt med en tandstik eller tryk let på kagen (meget let, for er den ikke færdig falder dem sammen).

 

 

Lad kage køle af og kom det marmelade du har på køl på toppen og lav cashew glasuren imens.

 

 

Kom alle ingredienserne til glasuren i en blender og blend til du har en helt lind masse uden klumper. Kom dem i en sprøjtepose med lille hul, eller en frysepose hvor du klipper et lille hul og sprøjt det så på kagen som du lyster 🙂 og kom frysetørrede jordbær og evt revet hvid chokolade på toppen.

 

vegansk kage

 

 

Da marmelade og cashew glasur tørre let ud på køl, er det bedst at lave kagen samme dag som du skal bruge den.

 

Please follow and like us: