Chokoladekage med hindbærmousse

28. marts 2017 Kager 0
Chokoladekage med hindbærmousse

 

ca 10 personer

 

Bund

1 cup dadler (2,4 dl)

1 cup havregryn

1 1/4 cup plantemælk

1 tsk bagepulver

3 spsk kakaopulver

 

Fremgangsmåde:

Blend dadler og plantemælk til en lind masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend. Fyld i en form og bag ved 200 grader i ca. 25 min.  Bank let på kagen med et par fingre, lyder den hul er den færdig. Lad den køle helt af inden du flækker bundene

 

Fyld:

2/3 pose frosne hindbær

2 spsk flormelis

1 1/2 tsk agar pulver

3/4 alpro soyafløde piskbar

1/2 dl plantemælk

Vanillesukker eller 1 vanillestang

 

Fremgangsmåde:

kom hindbær og flormelis i en gryde og varm op til hindbærene er tøet op og varme. Blend dem med en håndmixer eller mas dem med en gaffel, et piskeris eller andet og hæld det over i en skål. Bland agar pulver i mælken og varm op i en gryde. Pisk fløde. Når mælken er tyknet kommes det op i den stadig lune hindbærmasse og røres godt rundt. Mærk efter at massen ikke er al for varm (max 38 grader) og vend 1/3 af flødeskummet i og rør rundt. Vend resten af flødeskummet forsigtigt i og spred et ud på bundene og sæt på køl.

Please follow and like us: