Halloweenkage med græskar/appelsinmousse

29. oktober 2017 Kager 0
Halloweenkage med græskar/appelsinmousse

Jeg er lidt optaget af at få flere grøntsager ind i desserter i øjeblikker, UDEN det bliver kedeligt og ikke rigtig smager af dessert. Dette er en lækker cremet mousse af græskar og appelsin, der ikke er for sød pga appelsinskallen, og som går rigtig godt sammen med den søde knasende bund.

 

8 personer

ingredienser:

Bund:

50 g valnødder

50 g mandler

75 g dadler

1 spsk kokosolie

 

Fyld:

200 g græskar (hokkaido – rå)

2 appelsiner – både skal og saft

3 spsk sirup eller sukker

1 tsk kanel

1/4 tsk muskat

2 tsk agar pulver

1 tsk vaniljesukker

1 1/2 dl aplro piskbar syafløde

 

Pynt:

Chokolade

 

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne op i en blender og blend til du har en grov dej. Tryk den ud i en bagering (ca Ø 15 cm) på det fad/den tallerken kagen skal serveres på. Sæt den på køl og lav fyldet.

Skær skrællen af græskar, skær i mindre stykker og kom det i en blender sammen med skallen, saften (1 1/2 dl) og kødet fra appelsinerne. Blend til du har en helt glat masse. Kom det i en gryde og tilsæt krydderier og agar og kog op under omrøring i 5 minutter. Kom det i en skål imens du pisker skummet. Når græskarmassen ikke er så varm mere, blander du det i flødeskummet og hælder det over bunden (der stadig er i formen – dig ikke en form med bund, hvis du bruger det, så HUSK bagepapir i bunden!). Sæt den på køl i 40 minutter til den er helt fast. pynt evt med smeltet eller hakket chokolade.

halloween kage vegansk

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: