Vegansk omelet

07. december 2017 Frokost, morgenmad 0
Vegansk omelet

Jeg indrømmer det blankt, jeg spiste RIGTIG mange æg inden jeg blev veganer. Ofte lavede min kæreste og jeg brunch i weekenden og der var altid æg i en eller anden afskygning til. Jeg brugte dem i tærter, æggekage, omelet, som pålæg osv, så det var en af de ting jeg lige skulle finde erstatninger for i rigtig mange sammenhænge 🙂 Faktisk er det ikke så svært, men det jeg synes jeg har fundet ud af er, at der ikke er én bestemt erstatning der virker til det hele, så det er noget med at prøve sig frem. Det sidste jeg manglede var en rigtig god erstatning for røræg og omelet, og jeg synes denne er rigtig lækker, både i smag og konsistens.

Ingredienser:

1 dl madfløde (eller plantemælk, men så skal du bruge 1 1/2 spsk ekstra kikærtemel)

1 dl vand

1/2 tsk kala namak (sort salt)

1/4 tsk salt

1/2 tsk gurkemeje

5 spsk kikærtemel

50-100 g fast tofu

lidt peber

evt hakket løg og rød peber eller andre grøntsager

 

Fremgangsmåde:

Bland madfløde og vand, tilsæt kala namak, salt, gurkemeje og kikærtemel og rør godt rundt med et piskeris, så der ikke er flere klumper (bruger du plantemælk, skal du bruge 1/2 spsk mere mel, da den er tyndere end plantefløden!) Kværn lidt peber i og smulder tofu – mængden afhænger af hvor meget tekstur du vil have i din omelet, jeg brugte 100 g. Ønsker du løg osv i din omelet, starter du med at hakke og svitse dem på panden og blande i din “æggemasse”, inden du hælder det hele på panden (husk olie på) og steger ved svag varme i 5-7 minutter. Du behøver ikke vende den, men hvis du ønsker at gøre det, så vent til al massen er stivnet/bagt, løsne omeletten med en spatel og  læg en tallerken ovenpå, flip stegepanden rundt og lad omeletten glide tilbage på panden med den anden side nedad og giv den et minut for at få lidt farve.

 

vegansk omelet

 

Passer perfekt til brunch eller en let og lækker frokost.

 

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: