Lækre linsebøffer

De her bøffer er FYLDT med næring og godt med protein pga linser og havregryn. De er godkendt af min kødspisende kæreste og af vores 2 veganer-unger på 5 år og 2 1/2 😉
De kan bruges i stedet for hakkebøffer, eller i en burger. Man kan også lave den som fyld i en julesteg, hvor man kommer det som fars indeni en butterdej.
6 bøffer
Ingredienser:
75 g gulerod
et mellemstort løg (100 g )
en lille pastinak (35 g)
2 fed hvidløg
en stængel bladselleri (50 g)
250 g kogte grønne linser (= en dåse)
1 spsk tamari (kan undlades)
1 tsk salt
1 1/2 tsk tørret rosmarin
50 g hasselnødder
1 spsk loppefrøskaller
lidt peber
2 dl havregryn
Fremgangsmåde:
Riv gulerødder og pastinak. Kom løg, hvidløg, bladselleri, tamari, salt, rosmarin, hasselnødder, peber og 1/3 af linserne i en blender og blend til du har en helt lind masse. Hæld det i en skål. Tilsæt loppefrøskaller og resten af linserne og bland godt rundt. Svits de revne gulerødder og pastinak på panden og bland i farsen.Tilsæt til sidst havregryn og bland det hele godt. Lad det stå i 10 minutter så havregrynene får lov til at suge væsken i farsen. Form til bøffer og steg ca 10 min på hver side ved middel varme.
Server med dit yndlingstilbehør.
Velbekomme 🙂