Veganske rejer

17. december 2017 Frokost, Jul, Påske 0
Veganske rejer

Jeg ved godt man kan købe veganske rejer, der næsten til en forveksling ligner de rigtige og som også smager derhen af (nogle af dem, andre er simpelthen så hæslige i smag og konsistens) men jeg er altså ikke fan. Desuden er de oftest lavet enten med seitan (altså hvedeprotein) eller isoleret soyaprotein og begge dele fungerer bare ikke for mig 🙁 Og jeg kunne godt lide rejer før – faktisk var nogle af de eneste animalske produkter jeg spiste, ud over ost i flere år inden jeg blev veganer, rejer og lidt fisk. Så nu blev der eksperimenteret med rejer og jeg siger ikke de hverken ligner eller smager 100% og de er heller ikke helt lige så faste, som dem man kan købe, men de er uden gluten og soyaprotein og de fungerer faktisk helt ok i en rejesalat og tænker også jeg skal have genoplivet 80’er klassikeren rejecocktailen en af dagene ?

veganske rejer

Nok til 4 højtbelagte madder

Ingredienser:

200 g fast tofu

150 g hvide asparges (dem i lage)

4 spsk gærflager

1 tsk salt

2 tsk agarpulver

5 algeoliekapsler (kun olien)

4 tsk tapiocamel/stivelse

evt et lille bitte stykke rødbede til farve (0,5×0,5 cm)

 

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du har en helt lind masse. Kom det i en gryde og varm op under konstant omrøring og lad det koge i 5 minutter. Lad det køle en smule og kom det i en plastikpose og klip et lille hul på Ø ca 0,5 cm. Sprøjt små rejeformede klatter ud på et fad eller en stor tallerken og sæt dem på køl en times tid til de er helt stivnede. Brug dem som rejer (dog ikke i varme retter da de bliver smattede af varmen) fx i en rejesalat som jeg gjorde, med mayo, vegansk cremefraiche, salt og peber, eller ovenpå “stjerneskud” eller en “æggemad”, eller måske på en avocadomad – se min opskrift på vegankse æg her

 

 

Velbekomme 😉

 

Please follow and like us: