Befri karrysilden

17. december 2017 Frokost, Jul, Påske 0
Befri karrysilden

I know I know jeg må arbejde på de titler, men det er fandeme svært ? Jeg ELSKEDE karrysild inden jeg blev veganer! Det var altid det første jeg spiste til jule-og påskefrokoster, og det jeg spiste mest af, så selvfølgelig skulle der findes en erstatning da jeg blev veganer. Denne opskrift er inspireret af Månebarnets Kafkas kærlighed og så har jeg tvistet den på min egen måde 🙂

 

Ingredienser:

Eddikelage:

2 dl æblecidereddike

3 dl vand

8 spsk sukker (eller hvilket sødemiddel du foretrækker)

2 tsk salt

2 spsk olivenolie

6 laurbærblade

10 nelliker

1 tsk hele peberkorn

1 stort løg (hvid eller rød)

2 kanelstænger

 

Karrydressing:

1 dl Alpro piskbar soyafløde

8 tsk mayo

1 tsk dijonsennep

4 tsk karry (eller mere hvis du vil have den stærkere, men smag til til sidst så den ikke bliver for voldsom – jeg brugte en mild karry)

1 tsk gurkemeje

Løgene fra lagen hakket

2 syltede agurker (drueagurker)

2 tsk lage

1,5 tsk tørret dild

 

Andet: 

1 aubergine

 

Fremgangsmåde: 

Start med eddikelagen. Skær løget i halv og så i skiver – kom alle ingredienserne i en gryde og varm op. Imens skærer du auberginen. Skær top og bund af og flæk den på langs. Skær den i ca 1 cm tykke skiver (halvmåneformet). Kom lidt olie på en pande og steg dem kort og hæld lidt kogende vand ved så de bliver dampet et par minutter. Når lagen har kogt lidt kommer du aubergineskiverne på et glas eller i en beholder og hælder lagen over. Sættes på køl til dagen efter.

 

Karrydressing: Pisk souafløden til skum og bland mayo, dijon, karry, gurkemeje og dild i. Rør godt rundt så der ikke er nogle klumper efter krydderierne. Hen glasset med aubergine og lage og fisk alle aubergine stykkerne op. Lad dem dryppe af, evt på et stykke køkkenrulle, inden du kommer dem i den beholder du vil opbevare dem i. Tag alle løgene fra lagen og hak dem og kom op i dressingen. Hak syltede agurker fint og kom i dressingen. Tilsæt til sidst 2 tsk lage og smag så evt til med salt eller mere karry. Dressingen bliver luftig og cremet pga flødeskummet.

 

Og så er det bare at servere dem på rugbrød eller franskbrød og pynte som du lyster 🙂

 

Please follow and like us: