Tarteletter

17. december 2017 Aftensmad, Frokost, Jul, Påske 0
Tarteletter

Tarteletter en en fast del af julefrokoster og påskefrokoster, og så er de altså bare lidt hyggelige 😉 Heldigvis er mange af skallerne veganske (dog ikke glutenfri :-() men enkelte er der smør i, så husk at tjekke hver gang. Og så behøver man hverken den traditionelle opbagte mælkesauce eller kylling, som vist er det foretrukne fyld for mange. Min kæreste elsker tarteletter, men han gider slet ikke de “almindelige” mere efter han er begyndt at spise disse. Og så kan de spises med lidt bedre samvittighed end normalt, da saucen faktisk er lavet på grøntsager 😉

 

til 10 tarteletter:

Ingredienser: 

2 mellem kartofler

2 stængler bladselleri

1 stort løg

1/2 l vand

1 dl cashewnødder

1/3 tsk stødt muskat

1 tsk salt

lidt peber

11/2 dl ærter

en god håndfuld champignoner (6-7 stykker)

100 g fast tofu (eller 1 dåse jackfruit i lage)

1 glas hvide asparges

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler og skær dem, bladselleri og løg i mindre stykker. Kom det i en gryde sammen med 1/2 liter vand og kog møre. Vask champignoner og skær dem i mindre stykker (ca 1×1 cm stykker). Skær tofuen i små firkanter, eller bræk den i mindre stykker. Hvis du vil bruge jackfruit, så skær den “hårde” del af alle stykkerne, og svits dem på panden, så de begynder at falde fra hinanden i trævler. Tilsæt lidt vand og buillon (kikke for meget).

Når grøntsagerne til saucen er kogt møre, kommer du det hele (inkl halvdelen af vandet) i en blender sammen med cashewnødder, muskat, salt og peber og blend til du har en helt cremet sauce. Den skulle gerne være for tyk, så tilsæt aspargesvandet lidt af gangen til du har den rette konsistens. Er den stadig for tyk (det afhænger af hvor meget vand der er noget at fordampe under kogningen), så tilsæt lidt mere af kogevandet. Hæld saucen tilbage i gryden. Kom ærter, tofu, asparges som du har skåret i stykker og champignoner op i saucen og varm op. Smag til med mere sauce, peber og muskat.

 

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: