Fiskefri filet

17. december 2017 Frokost, Jul, Påske 0
Fiskefri filet

Fiskelfileter er bare super nemt at have med, og så er det også en klassiker for børnene til julefrokoster og påskefrokoster 🙂 Der er lavet flere forskellige varianter, bla på pastinakker som også er lækkert – men nogle gange kan de være lidt seje i det, og de kan også være svært at finde store af dem til tider, så disse er med aubergine.

 

6 stykker:

Ingredienser: 

1 stor aubergine

2 dl rasp (jeg brugte glutenfri og har før lavet dem med knuste cornflakes)

1,5 dl kikærtemel

2 tsk salt

1,5 dl vand

2 tsk nori tangpulver*

 

 

Fremgangsmåde:

Skær top og bund af aubergine og skræl den. Skær den i ca 0,5 cm tykke skiver på den lange led. Steg dem ca 2 min på på begge sider på panden og læg dem på en tallerken. Bland vand, kikærtemel, salt og noritang sammen til en tyk dej. Kom raspen på en lille tallerken. Kom olie på panden og sørg for varmen er på middel. Vend hver auberginestykke i dej, så i rasp og så over på panden. Kom evt lidt mere olie på efterhånden. Steges ca 7-10 min på hver side til de er gyldne og sprøde. De kan også frituresteges hvis du er til det.

vegansk fiskefilet

 

Spis dem med fx hjemmelavet remo til julefrokosten, eller til aftensmad med kartofler og fx persillesauce 🙂

 

Please follow and like us: