Risengrød

21. december 2017 Aftensmad, Jul 0
Risengrød

Risengrød var en fast del af aftensmad repertoiret i min barndom og jeg ELSKEDE det 🙂 Her har du min udgave af vegansk risengrød, som jeg også bruger når jeg laver risalamande.

 

2 personer

Ingredienser:

200 g grødris

4 dl vand

1 tsk salt

5 dl havremælk

2 dl kokosmælk

 

Fremgangsmåde:

Hæld grødris, vand og salt i en gryde og varm op til kogepunktet – tilsæt havremælk og bring det næsten til kogepunktet – skru helt ned på svag varme, det skal IKKE koge. Lad det stå under låg i 20 minutter – rør i det med jævne mellemrum og husk at holde øje med al mælken ikke koger helt væk fordi varmen er for høj. Når de 20 minutter er gået skulle du gerne have en tyk grød. Sluk for varmen, hæld kokosmælk ved, rør rundt, sæt låget på igen og lad gryden stå på det slukkede blus (har du gasblus kan du evt lade den stå på aller laveste varme). Efter 5 minutter er grøden klar.  Server med kanelsukker og smørklat

 

TIP: Du kan også sagtens lave det under dynen – så pakker du blot gryden ind i et håndklæde når havremælken er kommet i kog, pakker den ind i dynen og venter et par timer, og så hælder kokosmælken i 10 minutter inden servering.

Please follow and like us: