Italiensk bondebrød

28. december 2017 Bagværk, morgenmad 0
Italiensk bondebrød

Det her brød er mit absolut yndlings glutenfri brød jeg nogensinde har lavet. Det har en sej skorpe og en rigtig fin krumme og jeg er temmelig sikker på, der ikke er mange der vlle gætte på det er glutenfrit 🙂 Det blver bedst hvis det røres på røremaskine, men du kan også bruge armmullerne og evt en elpisker med dejkroge.

1 stort brød

Ingredienser:

0,7 l vand

25 g gær

25 g loppefrøskaller

1 tsk himmalayasalt

1 spsk kokossukker

200 g rismel

150 g boghvedemel

75 g kartoffelmel

2 spsk kokosfibermel

1 tsk æblecidereddike

1,5 dl valnøddekerner (valgfri)

 

lidt olivenolie og ekstra mel

 

Fremgangsmåde:

Kom vand i en skål og tilsæt gær. Opløs gæren, evt ved at bruge et piskeris. Tilsæt loppefrøskaller, rør og lad det stå i 5 minutter. Hak valnødderne groft og tilsæt alle de øvrige ingredienser og lad det blande i 5-6 minutter på røremaskinen. Hvis du har en hævekurv, kommer du lidt mel i bund og på kanter. Hæld lidt olivenolie ned langs kanten af skålen med dej og løft dejen op, så overfladen dækkes af olie. Form dejen til den størrelse der passer til din hævekurv og lad dejen hæve lunt i 45 min. Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bages i en forvarmet ovn i 50 minutter hvoraf de første 15 er ved 220 grader varmluft. Skru herefter ned til 200 grader og bag den resterende 35 min.

Har du ikke en hævekurv, kommer du den blot i en brødform der passer – er der for meget dej til en form, kan du lave boller af resten.

 

glutenfrit bondebrød

Det er selvfølgelig lækrest når det er friskbagt, men det kan sagtens holde 3-4 dage og så kan du varme det lidt i ovnen eller riste en skive af gangen når du har  brug for det. Det er også super til at lave bruchetta i alle afskygninger (billede kommer snart)

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: