Hindbærlagkage

28. marts 2017 Kager 0
Hindbærlagkage

 

10-12 personer

 

 

Bunde:

200 g vegansk smør

300 g rørsukker

200 g rismel

1 tsk Xanthan gummi

4 spsk majsstivelse

4 spsk kartoffelmel

1 vanillestang

2 tsk bagepulver

200 g soyayoghurt

 

Fyld:

250 g frosne hundbær

250 ml piskbar soyafløde

1/2 dl plantemælk

2 spsk flormelis

1 vanillestang

1 spsk agar pulver

 

Overtræk:

200 g marcipan

1 spsk flormelis + mere til udrulning

 

Pynt:

1 dl piskbar soyafløde

1 pakke friske hindbær (125g)

evt lidt mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:

Bunde:

Pisk smør og sukker. Kom youghurt i og pisk kort. Si de øvrige ingredienser i og vend forsigtigt i. Del dejen i to forme (Ø 20 cm) – har du ikke to, så bag bundene af to omgange. HUSK bagepapir i bunden! Glat dejen ud i formen og bank den lidt ned i bordet. Bages ved 190 grader i ca 35 minutter – du skal kunne stikke en pind i uden der er noget dej der klistre fast. Lad bundene køle af.

Mousse:

Kom de frosne hindbær, flormelis og vanilliekornene + stangen (den giver også smag) i en gryde og varm op. Bland plantemælk og agar sammen og kom i hindbær massen og rør godt rundt. lad det komme til kogepunktet og hæld det i en skål. Imens pisker du fløden. Når hindbærmassen er ca 40 grader hælder du flødeskummet i og vende forsigtigt, men hurtigt, så agaren ikke danner klumper.

 

Samling:

Kom den ene bund i en springform (uden bunden, så lav den på det den skal anrettes på hvis det er muligt, ellers skal du komme noget i bunden så du senere kan løfte den over på noget andet.) Hæld ca 2/3 af moussen på. Læg forsigtigt den anden bund på og hæld resten af moussen på – glat det lidt ud og sæt på køl i minimum en time eller til den har sat sig helt.

Kant:

Ælt 1 spsk flormelis ind i marcipanen og rul det ud på bordet. Mål din kages omkreds og højde inden – kanten skal være 1 cm højere end kagen og båndet skal være ca 2-3 mm tykt. Skær den til (det er lettest med et pizzahjul) og kom flormelis ovenpå så den ikke klistrer sammen når du ruller den sammen til en rulle. Find kagen frem og tag formen af (sørg for at løsne den langs kanten med en kniv først). Kør kniven rundet langs kanten for at smøre moussen ud på siden af kagen. Tag din marcipan rulle og sæt på højkant og rul hele vejen rundt om kagen. Tryk den forsigtigt fast. Du kan bruge dine fingre til at forme kanten så den bølger.

 

Pisk fløde og kom flødeskum i en sprøjtepose med en stjernetyl og sæt spå dutter rundt i kanten af kagen. Sæt et hindbær i hver. Riv evt lidt mørk chokolade på.

 

Velbekomme ?

Please follow and like us: