Jordskokkesuppe

29. december 2017 Aftensmad, nytår 0
Jordskokkesuppe

Jeg ELSKER jordskokker og den helt specielle smag de har, men jeg bruger dem alt for sjældent. SÅ nu når det er nytår og der er en særlig lejlighed til at gøre lidt ekstra ud af det, så måtte jeg bruge denne lille fantastiske knoldede sag 🙂

2 personer: (forret portion)

Ingredienser:

300 g jordskokker (skrællet vægt)

100 g løg

1 fed hvidløg

1 tsk groft salt

4 dl vand

1 stilk frisk timian

1/2 dl cashewnødder

peber

evt lidt vegansk madfløde

 

Rugbrødschips:

2 tyndtskårne skiver rugbrød

olivenolie

groft salt

 

Frisk timian

 

Fremgangsmåde:

tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl jordskokker og skær dem, løg og hvidløg i mindre stykker. Svits dem kort i lidt olie uden at de tager farve og hæld vand ved. Tilsæt salt og timiankvist og lad koge i 15 minutter.  Skær rugbrødsskiver tyndt imens og kom olie og salt på. Bag til de er sprøde men hold øje med den, for pludselig går det hurtigt.

Tag timian op og hæld grydens indhold i en blender sammen med cashewnødderne. Blend til du har en tyk cremet suppe. Hæld den i den ønskede skål og hæld evt lidt madfløde over, pynt med rugbrødschips, friskkværnet sort peber og frisk timian.

 

jordskokkesuppe

Velbekomme 🙂

Please follow and like us: